Londra'daki Mayfair İslam Merkezi camisinde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Halep kırsalında muhalif güçler hakimiyeti ellerinde tutuyorlar. Halep merkezde şu anda rejim, tanklarıyla, helikopterleriyle saldırı hazırlığı içerisinde. Bugün neler olacağı henüz belli değil. Devamlı irtibat halindeyim. Dışişleri Bakanı ile konuyu müzakere ediyorum. Temennim odur ki rejim, burada da gereken cevabı inşallah Suriye'nin öz evlatlarından alsın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron ile ilerleyen dakikalarda yapacağı görüşmede de Suriye konusunun, ana gündem maddelerinden biri olacağını söyledi.

Erdoğan, "Sayın Jacques Rogge ile görüşmemizi yaptık. Onların da, bireysel olarak İstanbul'a bakışı şu anda çok çok olumlu. Ama tabii üç tane ülke var. Onlar da tabii yönetici durumunda, şudur diyemezler. Tokyo, Madrid ve İstanbul olarak 2013'e bir rekabetle hazırlanacağız" şeklinde konuştu.

Bu arada yabancı bir gazetecinin sorusunun ardından Somali'ye de değinen Erdoğan, "Somali ile ilgili olarak Türkiye çok ciddi destek veriyor. Bu desteklerini sürdürüyor. Şu anda Somali'de hastanelerimizle, okullarımızla, konutlarımızla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sağlıklı bir şekilde tabi Somali seçimlerinin aşılması en önemli beklentimizdir" dedi.