PKK SORUNU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Avrupa Birliği'nin (AB) bölücü terör örgütüne yönelik tavrı kesindir. AB'nin böyle bir kesin tavrının da neticelerini görmek istiyoruz. Yani batı destekli bir bölücü terör örgütü olmamalıdır ve batı bunun karşısında tavrını net, açık ortaya koymalıdır, bizim beklentimiz budur'' dedi.

SURİYE VE İSRAİL GERİLİMİ

Erdoğan, Suriye meselesi için de 'Suriye'den gelen kardeşlerimizin sayısı 105 bine ulaştı. Tüm bunları değerlendirdiğimizde 300 bin insan var. Suriye'de 2.5 milyon insan evlerini terk etti. Bu felaketi birlikte önlemek zorundayız. İsrail Filistin meselesini de görüştük. Mavi Marmara felaketini yaşadık. 9 vatandaşımızı şehit vermiştik. Biz normalleşme sürecinbin başlangıç şartlarını biz daha önce de söyledik. Şu anda İsrail'in bölgedeki yerleşim yerlerine yönelik adımlar var. Sayın Merkel'e siz duvarları yıktınız ama İSrail'de yeni duvarlar kuruluyor' dedi.

ÇİFTE VATANDAŞLIK

Erdoğan 'Almanya'da 3 milyona varan vatandaşımızın tıpkı Fransa'da olduğu gibi Almanya'da da çifte vatandaşlık hakkının kullanılmasını bekliyoruz. Almanya'dan Türkiye'ye gelen 50 bine varan Alman vatandaşı var. Biz bunların bir kısmına vatandaşlık vermeye başladık' dedi.

CEZAEVİ AÇLIK GREVLERİ

Alman gazetecinin cezaevlerindeki tutukluların durumuyla ilgili sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi: Bu eylemi yaptıranlar kendileri kuzu kebap yerken onlara 'ölün' talimatı veriyorlar. Zaten çoğu bıraktı birkaç tanesi bu eylemi sürdürüyorlar. Şov yapıyorlar. Amaçları bölücübaşını serbest bıraktırmaktır..