Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şundan emin olunuz, Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya karşı cevabını katbekat fazlasıyla veriyor, vermeye de devam edecek."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geldiğimiz yer artık bir meşru müdafaa durumudur. Hiç kimse Türkiye'nin kendisine yönelik terör eylemleri karşısında meşru müdafaa hakkını sınırlayamaz, bunu kullanmasına da engel olamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, karşı karşıya olduğu tehditlerle mücadele noktasında, Suriye'de ve terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde gerekli gördüğü her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir."

NEFSİ MÜDAFAA KONUSUNDA KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA TERÖRİST SAYARIZ
"Geldiğimiz yer artık meşru müdafaa durumudur. Hiç kimse bunu engelleyemez. Her yerde gerekli gördüğümüz operasyonu yapma yetkimiz var. Hiç bir mağdurun mazlumun canı batı ülkelerinde ölenlerin canından daha az kıymetli değildir. Nefsi müdafaa konusunda karşımıza kim çıkarsa çıksın onu terörist sayarız. Avrupa'nın ve dünyanın dev görünen ülkeleri bin kişiyi ülkelerine alamazken, Gaziantep'in 350 bin kişiyi yedirmesi içirmesi ve giydirmesi takdire şayandır"