Duruşmaya bugün Silivri Cezaevi’nde devam edildi. Kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında yapılan tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tahliye talebi reddedilen Haberal, duruşma salonunda rahatsızlandı.

Mahkeme, Doğu Perinçek ve Veli Küçük'ün tahliye taleplerini de reddetti.

Mahkeme, ret kararına gerekçe olarak kuvvetli suç şüphesini gösterdi.

Duruşma salonunda karara tepkisini gösteren Tuncay Özkan, “Bizim suçumuz ne, suçumuzu söyler misiniz?” diyerek mahkeme başkanına bağırdı. Kararın açıklanmasının ardından Mehmet Haberal, ise fenalaştı. Karara itiraz eden sanık yakınları, duruşma salonu dışında oturma eylemi yaptı; 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek, kararı protesto etti. Duruşmayı izleyen bazı bayanların kararın açıklanması üzerine ağladıkları gözlendi.

Öte yandan, duruşma salonunun dışında toplanan grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Bugün karar duruşmasıydı. Biz karar cümlelerini büyük bir dikkatle dinledik. Duyduğumuz şey delile dayalı gerekçeler değildi. Bunun yerine duyduğumuz şey genel kurala dayalı kanaatlerdi. Karşımızda gördüğümüz bir mahkeme heyeti değildi. Orası bir mahkeme salonu da değildi. Açıklanan kanaatlerle sözde 3. yargı paketini hiç umursamayanlar gerçek anlamda bir mahkeme heyeti olamazlar” şeklinde ifadeler kullanıldı.