Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, belediyenin 1 milyon liralık vergi borcu nedeniyle belediye tüzel kişiliğine ait türbe dahil olmak üzere pek çok gayrimenkule haciz geldiğini söyledi.

Tapuyla ilgili bir işi için vergi dairesine gittiğinde haciz işlemini öğrendiğini belirten Gökçetin, “Haciz işlemini kaldırmak için gerekli çalışmaları başlattık. Beldemiz 600 nüfuslu. Belediyenin 200 bin lira elektrik borcu olmak üzere, diğer borçlarla toplam 1 milyon liraya yakın borcu var. Bu borçtan dolayı gayrimenkullere el kondu. Elektriklerimiz kesildi, bundan dolayı belde sakinleri sondajdan da yararlanamıyor, biz de işlerimizi yapamıyoruz” dedi.

Belde sakinlerinden Ercan Gökçetin ise Ergülü Baba Türbesi'ne haciz geldiğini belediyeden duyduklarını anlatarak, “Türbeye yazın bütün çevre illerden ziyaretçi gelir. Adaklar adarlar, yağmur duasına çıkarız burada. Şu an türbenin elektrikleri kesik. Belediyenin önceki dönemden kalan elektrik borcundan dolayı türbeye haciz geldi” diye konuştu.

Tarlalarını da elektrik olmadığı için sondajla sulayamadıklarını anlatan Gökçetin, “Köylü olarak zararlı durumdayız. Köydeki akarsuyla tarlaları sulamaya çalışıyoruz. O da yetersiz kalıyor. Belediyede elektriksizlikten hizmet veremiyor” dedi.