Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde inşaat işçisi 35 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım, aralarında geçimsizlik nedeniyle baba evine gelen 8 aylık hamile eşi 28 yaşındaki Suzan Yıldırım'ı, tabancayla kafasına ve göğsüne iki el ateş ederek ağır yaraladı.

Karacabey Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından bebeğin kurtarılması için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilen Suzan Yıldırım yolda öldü, karnındaki bebeği de kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Halil İbrahim Yıldırım aranıyor.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde oturan ve kardeş çocukları olan Suzan ve Halil İbrahim Yıldırım çifti arasında geçimsizlik başladı. 4 yaşında Ahmet adında oğlu olan 8 aylık hamile Suzan Yıldırım, babası Halis Kırdar'a eşinin kendisini dövdüğünü söyleyerek gelip almasını istedi.

Halis Kırdar, damadı ve yeğeni Halil İbrahim'in İstanbul'a çalışmaya gitmesini fırsat bilerek 3 gün önce Gebze'ye gitti, kızı Suzan ve torunu Ahmet'i alıp Karacabey'deki evine getirdi.Eşinin ve oğlunun Gebze'deki evi terk edip aynı zamanda dayısı olan kayınpederinin evine gittiğini öğrenen Halil İbrahim Yıldırım, dün gece plakası öğrenilemeyen beyaz bir otomobille Karacabey'e geldi.

Kayırpederi Halis Kırdar ve kayınvalidesinin misafirliğe gitmesini fırsat bilerek saat 23.00 sıralarında Gazi Mahallesi 238'inci Sokak'taki eve giden Halil İbrahim Yıldırım, eşi Suzan'a 'eve dön' teklifinde bulundu. Suzan Yıldırım'ın bunu kabul etmemesi üzerine, yanlarında bulunan oğlu Ahmet ile kayınpederinin küçük yaştaki çocuklarını başka odaya gönderen Halil İbrahim Yıldırım, silahını çekerek iki el ateş etti. Başından ve göğsünden ağır yaralanan Suzan Yıldırım kanlar içinde yere yığılırken, Halil İbrahim Yıldırım kaçtı.

Silah sesleri üzerine eve gelen komşuları polise ve misafirlikte olan Halis Kırdar ve eşine haber verdi. Ambulansla hemen Karacabey Devlet Hastanesi'ne götürülen Suzan Yıldırım'a ilk müdahale burada yapıldı. Durumu ağır olan Suzan Yıldırım ve karnındaki 8 aylık bebeğin kurtarılması için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Suzan Yıldırım ve karnındaki 8 aylık erkek bebeği yolda yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra Halil İbrahim Yıldırım'ın kaçtığı, harf ve rakam grubu alınamayan 34 plakalı beyaz otomobilin Bursa yönüne gittiği, ilçenin çeşitli yerlerindeki MOBESE kameraları tarafından saptandı. Çevre illerdeki polis ekipleri uyarılarak şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor