Olay, merkez Sarıçam ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 16 yaşındayken Ali Rıza Y. (39) ile görücü usulüyle evlenen Rabia Duman (38), 5 yıl evli kaldıktan sonra eşi sürekli kıskançlık nedeniyle kendisini dövdüğü için boşandı. Bu evlilikten bir çocuğu olan Duman, bir süre sonra Ahmet O. isimli kişiyle evlendi. Bu evlilikten de 3 çocuğu olan Duman, eşinin ailesinin evliliğe sürekli karış çıkmasından dolayı sorun yaşayıp eşinden sürekli dayak yiyince ikinci eşinden de boşandı. Duman, boşandıktan sonra 2010 yılında tanıştığı ve anlaştığı Kemal Duman (48) ile 2011 yılında evlendi. Evlendikten kısa bir süre sonra Kemal Duman, kıskançlık nedeniyle eşini dövmeye ve hiçbir yere göndermemeye başladı. Rabia Duman, geçtiğimiz cuma günü evlilik yıl dönümlerinde eşine sürpriz yapmak için kardeşinin eşiyle alışverişe çıktı. Rabia Duman, kocası telefonla arayarak nerede olduğunu sorduğunda alışverişte olduğunu söyleyince eşi sinirlendi.

Eşini sürekli arayan ve sinirlenen Kemal Duman, alkol aldıktan sonra gece annesinin evinde olan eşini alıp evine götürdü. Eve geldikten sonra Kemal Duman, "Sen niye alışverişe gittin, oraya kimlerin gittiği ortada. Sen sevgili mi aramaya gittin" diyerek eşini dövmeye başladı. Gece saat 02.30'dan sabah saat 09.30'a kadar eşini darp eden Kemal Duman alkol nedeniyle sızdı. Dayak nedeniyle burnu kırılan ve gözü şişen Rabia Duman, kapılar da kilitli olduğu için sürme kalemiyle "Kocam beni dövüyor, öldürecek ne olur bana yardım" edin diye not yazıp mandala tutturarak aşağıdaki komşusuna attı. Bir süre sonra tekrar balkona çıkan Duman, komşulara ikinci bir not yazarak tekrar attı. Komşuları Duman'a jandarmaya haber verdiklerini söyledi. Bu sırada Duman yangın merdiveninden aşağıya inmeyi başarırken, bir süre sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri kocayı gözaltına aldı. Rabia Duman'ın şikayetçi olması üzerine mahkemeye çıkartılan dayakçı koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi. "ARTIK EVLENMEYECEĞİM"

Rabia Duman, cuma gecesi yaşadıklarının çok ağır olduğunu belirterek, "Eşim bana hem hakaret etti hem dövdü. Kendisi de benden önce iki kez evlenmiş olmasına rağmen ben kendisini hiç kıskanmadım. Ama o evlendiğimiz ilk günden bugüne beni sürekli kıskanarak dövdü. Cuma gecesi de kendisine sürpriz yapmak için evlilik yıl dönümümüzde ona hediye almak için gittim ama, 'sevgili mi bulmaya gittin' diyerek beni dövdü. Gece saat 02.30'da annemlerden eve geldik, beni dövmeye başladı. Alkol de almıştı, onun da etkisiyle daha önce iz olmasın diye karnıma vururken bu kez burnuma ve gözüme vurdu. Burnum kırıldı, gözüm şişti. Beni saat 02.30'dan saat 09.30'a kadar sürekli dövdü. Artık beni öldürecek diye korkarken sızdı kaldı. Bende bundan faydalanarak sürme kalemi ile not yazıp, mandalla balkondan aşağıya attım. Notu görenler jandarmaya ve aileme haber verdi. Ben daha sonra eşimin iyice sızdığını fark ederek kendimi yangın merdiveninden aşağıya atarak komşularıma sığındım, yoksa beni öldürecekti. Sonra şikayetçi oldum, mahkemeye çıktık tutuklandı" dedi.

Daha önce de iki kez evlendiğini, o eşlerinin de kendisini dövdüğünü anlatan Duman, "Yastık değişmekle kader değişmiyor. Ben 16 yaşımdan bu yana erkeklerden dayak yiyorum. Bu eşime de bugün boşanma davası açıyorum, bundan da ayrılacağım. Artık evlenmeyeceğim" diyerek ağladı. Duman, 3 ay önce de eşinin kendisini yine sudan bahaneyle dövdüğünü, kıskançlık yüzünden kendisini evden çıkartmadığını, telefonla bile konuşturmadığını belirtti. Eşinin cezaevinden çıktıktan sonra kendisini rahat bırakmayacağından korktuğunu belirten Duman, "Tutuklandı. Ancak iki gün sonra bırakırlar. Ben o zaman ne yapacağım? Devamlı beni ölümle tehdit ediyordu. Boşanana kadar bana koruma verilmesini istiyorum" dedi.

Eşi Rabia Duman'ın şikayeti üzerine uyurken evinden alınan Kemal Duman ise, sevk edildiği adliyede 'eşini öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Duman savunmasında, "62 bin liraya ev alıp üzerine yaptım. Benden kurtulmak için iftira atıyor. Onu ben dövmedim" dedi.