Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç (32), çarşı merkezinde alışveriş yaptığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

"Adalet senin yaptığın değil, benim yaptığımdır" diye bağıran saldırganın tabancasından çıkan 3 kurşunla ağır yaralanan savcı Kılıç hastanede geçirdiği tedaviye cevap vermedi ve yaşamını yitirdi.

Yaya olarak kaçan siyah montlu saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili konuşan İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde savcı Hakan Kılıç'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak, "Münferit bir Hadise olarak gözüküyor" demişti.

Bakan Şahin, "Pazar yerinde savcımız normal pazar alışverişini yaparken maalesef böyle bir menfur saldırıya uğradı. İlk değerlendirme terör bağlantılı olabilir şeklindeydi ama sonra yapılan tahkikat, istihbarat çalışmaları neticesinde bir terör eylemi değil münferit bir saldırı, hakkında gasptan mahkumiyet olan, ruhsal dengesi de sıkıntılı olan bir kişi tarafından yapıldığı tespit edildi. Eşkali belli. Kendisinin yakalanmasına yönelik polisimiz ve jandarmamız operasyonlara devam ediyor. Münferit bir Hadise olarak gözüküyor" demişti.