Aileye verilen sürenin dolması üzerine yıkım ekipleri, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi altında evin bulunduğu adrese geldi.

Kendilerine destek olan yakınları ve köylülerle birlikte yıkım ekiplerine engel olmak isteyen Ateş çifti, tüm uyarılara rağmen evi boşaltmayacaklarını söyledi.

KADIN ERKEK, BÜTÜN KÖYLÜ DİRENDİ

Bir grup köylü, evin önüne traktör römorku çekerek lastik ve otları ateşe verdi. Bir grup ise ellerine sopa ve tuğla alarak evin üzerine çıkıp güvenlik güçlerine engel olmaya çalıştı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan başka bir grup ise sopalarla evin içinde ve bahçesinde beklemeye başladı.

AKRABASI İÇİN

Adana'dan gelen 80 kişilik jandarma ekibinin, panzerle birlikte harekete geçmesi üzerine evin üzerinde bulunan ve Ateş çiftçinin akrabası olduğu öğrenilen Ahmet Kara, kendisine zarar verdiği bıçağı daha sonra karısı Songül'ün boğazına dayadı. Kara, merdiven boşluğunun kapısını kırarak evin üzerine çıkan jandarma ekiplerince etkisiz hale getirildi.

Bu sırada yıkıma engel olmak isten Ateş çifti ve akrabaları, jandarma panzerinin önüne oturdu.

GÖREVLİLERE SALDIRMAYA KALKTILAR

Jandarma tarafından eylemcilere müdahale edilmesine kızan Ateş çiftinin akrabaları ve köylüler, yıkımdan sorumlu tuttukları Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Söğüt, İmar Müdürü Mustafa Sırkıntı ve zabıta görevlilerine saldırmak istedi.

Arbede sırasında kalp krizi geçirdiği belirtilen Naim Ateş'in babası Hasan Ateş ile sinir krizi geçiren bir kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kalkanlar ve panzer yardımıyla eylemcileri etkisiz hale getiren jandarma, daha sonra eve girdi. Belediye işçileri, evin kapı ve pencerelerini sökerek eşyaları ve ahırdaki inekleri dışarı taşıdı.

Daha sonra iş makineleri ile ev yıkıldı. Bu sırada bazı köylüler, taş atarak iş makinelerinin camlarını kırdı.