Facebook'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki B.K., Erdoğan'ın şikayetçi olmamasına rağmen 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

17 yaşındaki B.K., Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta hakaret ettiğini için dava açıldı.

Balıkesir Çocuk Mahkemesi'nde görülen 'Başbakan'a hakaret' davasında, Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, mahkemeye gönderdiği dilekçede duruşmaya katılamayacağını belirtirken, şikayetten vazgeçtiklerini açıkladı.

Dilekçede, "Gerek mahkemenize hitaben yazılmış 5.3.2012 tarihli dilekçe, gerek müvekkile hitaben yazmış olduğu dilekçeler değerlendirilmiş olup, delikanlı ve milletin geleceği olduğuna olan inancının tüm hayatına yansımaları olması temennisiyle davaya müdahale talebimiz olmadığını ve şikayet hakkımızdan vazgeçtiğimizi beyan ederiz" ifadelerine yer verildi.

B.K.'nin avukatı Mesut Söylemez, Başbakan'ın vekili aracılığıyla şikayetçi olmadığını mahkemeye ilettiğini belirtirken, müvekkilinin beraatini istedi.

11 AY 20 GÜN HAPİS

Ancak mahkeme heyeti Başbakan'ın şikayetçi olmamasına rağmen B.K.'ye ceza verdi.

B.K.'nin ağır ifadelerin yer aldığı yazıyı açıkça paylaşıp, Başbakan'a hakaret ettiğini vurgulayan hakim Hacı Dursun Pekin B.K.'yı, 11 ay 20 gün cezasına çarptırdı.

CMK'nın 231/5. maddesi gereğince B.K. hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 3 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verildi. B.K'nin denetim süresi içinde işlediği kasıtlı bir suçtan dolayı mahkum olmadığı takdirde davanın düşürüleceği, aksi halde hükmün açıklanacağı bildirildi.

BAŞBAKANA TEŞEKKÜR

Duruşma sonrası üzgün olduğunu söyleyen B.K., "Buradan Başbakan'a teşekkür etmek istiyorum. Dava açıldıktan sonra ona bir mektup göndermiştim.. O da bu mektup karşılığı anlayışını gösterdi. Bizzat mahkemeye dilekçe gönderip, gençlerin milletin geleceği olduğunu vurgulayarak benden şikayetçi olmadığını bildirdi. Ona hakaret ettiğim için, eleştiri dozunu kaçırdığım için belki de utanmalıyım. " dedi.

B.K'nin avukatı Mesut Söylemez ise karar gereği temyize gidemediklerini ancak Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edeceklerini açıkladı.

Kaynak: Sabah