Güvenlik görevlilerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığı grup, sloganlar atarak dışarı çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Swissotel'de düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans" kampanyasının açılış törenine katıldı. Bakan Fatma Şahin iş, sanat ve spor camiasından birçok ünlü ismin katıldığı program öncesi gerçekleştirilen kokteylde davetlilerle tokalaşıp sohbet ederken protesto edildi. İstanbul Feminist Kolektifi üyesi bir grup kadın, “'Erkek Vuruyor, Devlet Koruyor”, “Aile değil kadına destek”, ”Merhamet değil eşitlik istiyoruz”, ”Türkiye'de sığınak sayısı hala 100 değil” yazılı çeşitli pankartlar açtı.

Bu sırada gruptan bir kişi, ”Beyaz kurdele kampanyası çok güzel ama şu an kadına yönelik şiddeti önlüyor mu? Geçtiğimiz günlerde bakanımız boşanmış erkeklerle görüştü. Ama boşanmış kadınlarla görüşemedi. Çünkü onlar ölü. Çünkü onlar erkekler tarafından öldürüldü mezarda” diye bağırdı.

Grup daha sonra, “Aileye değil kadınlara destek”, ”Boşanmayı değil cinayeti engelle", ”Cinayeti engelle, boşanmayı değil” sloganları attı. Güvenlik görevlilerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığı grup, sloganlar atarak dışarı çıktı. Bakan Fatma Şahin ise bir süre davetlilerle konuştuktan sonra programın yapılacağı salona geçti.