Alanya'da bir banka şubesine bu sabah 09.30 sıralarında elinde bir çanta ile gelen 52 yaşındaki M.B, bankada görevli R.E'ye gelerek bir not kağıdı verdi. "Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na iletilmek üzere; 25 bin dolar, 25 bin TL, 25 bin Euro ve 5 bin İngiliz Sterlini istiyorum. Para verilmezse yarın 16.00'da şehrin 7 ayrı noktasında bomba patlayacak" yazan kağıdı okuyan görevli 155 Polis İmdat'ı arayarak soygun ihbarı yaptı. Banka soygunu ihbarının ardından şubeye giren sivil polislerdenbazıları zanlı ile temasa geçerek konuşmaya başlarken, bazıları ise içeride bulunan müşterileri ve banka çalışanlarını teker teker tahliye etti. Ardından olay yerine bomba imha ekibi geldi. Bu sırada sivil polislerle pazarlık yapan zanlı paranın verilmesini istedi. Terörle Mücadele Büro Amiri Başkomiser Esat Feryadi Doköz ise Alanya Belediye Başkanı ile konuşacağını söyleyerek dışarıya çıktı.

Tekrar bankaya elinde bir poşetli giren Doköz, para şeklinde kesilen bir poşet kağıdı zanlıya uzattı. Bu sıradadiğer polisler biber gazı sıkarak zanlıyı etkisiz hale getirdi. Polisler tarafından bankadan çıkarılan zanlı, kelepçelenerek polis aracına bindirildi. Bir gazetecinin 'neden soygun yapmak istedin' diye sorması üzerine "Ölmek istiyorum" dedi. Zanlının emniyete götürülmesinin ardından bomba imha uzmanı ve Asya isimli eğitimli polis kopeği bankada arama yaptı. Yapılan aramada zanlının çantasından bir dizüstü bilgisayar bulundu.


Zanlının bir süre önce Almanya'dan sınır dışı edilerek Alanya'ya geldiği ve bir apart otelde kaldığı öğrenildi. Polis zanlının kaldığı otelde inceleme yaptı. Zanlı sorgusunda eşinden ayrıldığını, bunalımda olduğunu ve dikkat çekmek için bu eylemi yaptığını söyledi. Zanlının daha önce Almanya'da da buna benzen bir soygun girişiminde bulunduğu öğrenildi.