5 gün önce Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 yıl süren araştırma ve teknik takip sonrasında Kemal D'nin liderliğini, oğullarından cezaevindeki İsmail D'nin yardımcılığını yaptığı İcra çetesini çökertmişti. Örgüt lideri Kemal D., İcra müdür yardımcısı, icra personeli, 3 gardiyan ve bir uzman çavuşunda yer aldığı 42 kişi dün sabah adliyeye sevk edilmişti. Akşama kadar savcılıkta sorguları süren şüphelilerden 11'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, örgütlideri, gardiyanlar, uzman çavuş, iş adamları, icra personellerinin yer aldığı 31 kişi sabaha karşı mahkeme heyeti tarafından tutuklandı.

GARDİYAN CEZAEVİNE DİL ALTI SIM KART SOKMUŞ

Örgütün silahlı eylemlerinde büyük rol oynadığı iddia edilen örgüt lideri Kemal D'nin oğlu İsmali D. ile ilgili çarpıcı suçlamalar yer aldı. İddialara göre, Kemal D. , oğlu için gardiyanlarla anlaşıp sadece telefon sim kartını içeri sokmaları için 2 bin TL verdi. Gardiyanlardan bir tanesi sim kartı naylona sardıktan sonra dilinin altına yerleştirip İsmail D'ye ulaştırdı. Cep telefonu ise başka görevlinin aracılığıyla rüşvet karşılığı içeri sokulduğu belirlendi. Bunun yanı sıra gardiyanların zaman zamancezaevine koğuş ağalığı yapan İsmail D'ye alkol ve uyuşturucu madde de getirdiği ortaya çıktı.


Konya'da 2009 yılında iki grup arasında çıkan 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olaydan dolayı cezaevine giren ve 18 yıl 6 ay hapis cezası alan İsmil D'nin telefonlarla talimat yağdırdığı polise takıldı. İsmail D'nin cezaevindeki arkadaşlarını aracılığıyla telefonla aradığı bazı tetikçileri, çete içerisinde huzursuzluk yapan ve kopmaya çalışanlara silahlı saldırıda bulundurduğu öğrenildi.
Öteyandan İsmail D'nin bulunduğu Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki cezaevinde yeni gelen müdür ve ekibinin mahkumlara taviz vermeden gereken aramaları yaptığı belirtildi. Aramalarda İsmail D'ye ait yasak olan bazı eşyaların da ortaya çıkartıldı.


2 MİLYONLUK FABRİKAYI 750 BİN LİRAYA ALDILAR

İcralık olan 2 milyon liralık bir fabrikanın İcraya düşmesinin hemen ardından devreye giren İcra müdür yardımcısı ve iki personeli çete ile görüştü. Örgüt Lideri Kemal D., tek başına fabrika ihalesine girerek bir iş adamı adına 750 bin TL'ye fabrikayı satın aldı. Bunun ardından çok sayıda otobüs, otomobil ve evi yok yarı fiyatının altında alan çete, aracılık edenlere de pay verdiği iddia edildi.
20'den fazla ihaleye fesat karıştıran ve milyonlarca lira vurgun yaptığı iddia edilen çetenin, hakkında örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma, yağma, silahlı eylem, tehdit gibi bir çok suçtan haklarında işlem yapıldı.