Gasp edildiğini öne sürdüğü cep telefonunu kullanmayı sürdüren Halil İbrahim Ş. ve kendisini gasp ettirdiği öne sürülen kardeşinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin gasp oyunu, saniye saniye mobese kameralarına yansıdı. Şüphelilerin gasp için prova yapmaları, bıçaklanma anı saniye saniye kaydedildi.

İddialara göre olay; 22 Nisan'da gerçekleşti. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bacağından yaralı olarak getirilen Halil İbrahim Ş., kendisini gasp eden kişilerce bıçaklandığını söyledi. Halil İbrahim Ş. ifadesinde, "İddia bayisinde çalışıyorum. İş çıkışı evime giderken 4 kişi tarafından yolum kesildi. Bu kişiler bacağımdan yaraladıktan sonra çalıştığım iddia bayisinin o günkü hasılatı olan 3 bin 900 lira ile cep telefonumu gasp ettiler. O sırada oradan geçen bir vatandaş beni yaralı görüp hastaneye getirdi." iddiasında bulundu. Olayı gerçekleştiren 4 kişinin yakalanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Olay yerini gören mobese kameralarını inceleyen ekipler, gasp anının saniye saniye kameraya yansıdığı belirledi. Görüntülerde şüpheliler, duvar dibine gelip saklanıyor. Ardından yaya olarak gelen Halil İbrahim Ş.'nin önünü kesiyorlar. Şüphelilerden biri bıçağını çekip Halil İbrahim Ş.'nin bacağına saplıyor. Ardından şüpheliler kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor. Olayın aydınlatılması için GSM şirketleri ile yapılan yazışmalar ekipleri şaşkına çevirdi.

GSM şirketinden gelen cevap yazılarında, gasp edildiği ileri sürülen cep telefonunun gasp edildiğini beyan eden Halil İbrahim Ş. ve kardeşi Selçuk Ş. tarafından kullanılmaya devam edildiği belirtildi. Gasp olayının düzemece olabileceğini düşünen ekipler, Halil İbrahim Ş. ile kardeşi Selçuk Ş.'yi gözaltına aldı. Gözaltı sırasında ekipler, Selçuk Ş.'nin görüntülerdeki bıçakla yaralayarak gasp yapan kişi olduğunu fark etti. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde getirilerek sorgulanan Halil İbrahim Ş. ile Selçuk Ş., bizzat kendileri tarafından sahnelenen gasp oyununu itiraf etti. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda da suç ortakları Cemil E., Ozan C.., Hüseyin G. de gözaltına alındı. Halil İbrahim Ş.'nin ifadesinde, "Sağa sola borcum vardı. Borçlarımı ödeyebilmek için aklıma böyle bir olay geldi. Kardeşim ve arkadaşlarına konuyu açtım. Kabul etmeleri üzerine birlikte planladık. Plan gereği kardeşim beni bıçaklayarak gasp etti. Daha sonra onlara 200'er lira harçlık verdim." dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı, çıkarıldıkları Bakırköy Adliyesi'nden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.