Sakarya'da yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi ve Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan U., gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı ve beraberindeki 2 denetçiye kurşun yağdırdı.

Saldırı sonrası denetçilerden biri hayatını kaybederken, durumu ağır olan 2 yaralının hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Olay, sabah saatlerinde Adapazarı ilçesinde meydana geldi. Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat, Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke ve İstanbul'dan gelen Basın İlan Kurumu Denetçileri Devrim Özergin ve Ökkeş Burhan Atılgan ile birlikte yerel yayın yapan Anadolu gazetesini ziyaret etti. Gazetenin imtiyaz sahibi Adnan U., gazeteye gelen denetçilerle tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahına sarılan Adnan U., gazeteyi denetlemeye gelen 4 kişinin üzerine kurşun yağdırdı. Denetçi Ökkeş Burhan Atılgan olay yerinden kurşunların hedefi olmadan kaçmayı başardı ancak olayın etkisiyle şok geçirdi. Diğer 3 kişi ise vücutlarına isabet eden mermiler nedeniyle kanlar içinde yere yığıldı. 3 kişiyi vuran Adnan U. hemen park halindeki otomobiline binerek olay yerinden kaçtı.

Yaralı 3 kişi olay yerine çağırılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Basın İlan Kurumu Denetçisi Devrim Özergin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke'nin Toyota Sa Hastanesi'nde ameliyata alındıkları, durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu gazetesine gelerek yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Vali Büyük, "Üzüntü verici bir olay yaşadık. Arkadaşlar denetleme yapmak için gitmiş. Gazete patronu silahıyla görevli arkadaşları vurmuş. Bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Firar eden şahsı arama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kaçan şahsın yakalanması için şehrin giriş ve çıkışları kapatıldı.