Savunma Sanayii'nde kara sistemlerinin bugünü ve geleceği, birincisi düzenlenen Karar Sistemleri Semineri'nde masaya yatırıldı.

Seminerde firmalar ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

Çok sayıda yerli ve yabancı savunma sanayi şirketinin katıldığı seminerde sektörün önde gelen temsilcileri de yer aldı.

Seminerin açılışında konuşan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Savunma Sanayii'nin bütün sektörlerin dinamiği olduğunu belirtti.

SSM Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan;

‘’Savunma sektörü Türkiye’de ki bütün dinamikleri tetikleyen bunları oyunun içine sokan bir kurgu. Bu kurgu geçen seneki rakamlarla 4.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe geldi. Bu kurgunun en önemli özelliği sektör sahibi tarafından, müsteşarlığımızın bir görevi de savunma sanayi sektörünün bir sahipliği olarak vurguluyoruz, bu sektör sahibi tarafından oyunun kurallarının her aşamada kurgulanması” diye konuştu.

Seminerde yer alan firmalar ürünlerini ve tasarımlarını ziyaretçilerle paylaşma fırsatı buldular.

Aselsan Program Müdürü Hikmet Balcı;

“Altay tankının da geliştirdiğimiz tüm sistemleri leopar 2 tankına da entegre ettik. Bu tank üzerine Altay tankı üzerine teslim edilecek sistemleri deniyoruz. Leopar 2 a4 tankında daha önceden tecrübe edilen sonuçları görülen bu alt sistemler Altay tankında da kullanılacak'' dedi.

Global Teknik Yaşar Köse;

“Hava ve deniz platformundan sonra insansız kara aracı üretimini de gerçekletirdik .İnsansız kara aracı sayesinde risk altında olan bölgelere aracımızı göndererek oto-pilot kontrollü olarak istenilen yerlerde istasyonlarda görev yapıp, aldığı bilgileri sensörler üzerindeki dataları merkezi istasyona atıyor” dedi.

Firma Yetkilisi Tuncay Akal;

''Bu sistem AB’nin eurostar projesinden almış olduğumuz destek ile geliştirmiş olduğumuz sensör. Bu sensör sesin nereden geldiğini üç boyutlu olarak algılama kabiliyetine sahip'' diye konuştu.