Otellere müşteri gibi gidip, zorla çalıştırılan kadınlarla konuşarak içeriden bilgi de alan polisin teknik takibi sırasında, şebeke elebaşılarından C.Y.’nin, gelini olan Rus uyruklu kadına da, oğlundan habersiz olarak tehditle fuhuş yaptırdığı belirlendi. Gerçeği öğrenen oğul A.Y. babasından şikayetci oldu.

İzmir ve Urla ilçelerinde yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine Ahlak Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Polisin araştırmaları sırasında, fuhuş yapılan oteller ile pansiyonların adresleri tek tek belirlendi. Şebeke elemanlarının kimliklerinin de tespit edilmesiyle teknik ve fiziki takip başlatıldı.

POLİS MÜŞTERİ GİBİ ARALARINA SIZDI

Polis, takip sırasında müşteri gibi şebekenin kullandığı otellere gidip, zorla fuhuş yaptırılan kadınlarla bağlantıya geçti. Kimliklerini gizli tutan polisler, kadınlarla yaptıkları sohbet sırasında, şebekeyle ilgili bilgi aldı. 5 ay sürdürülen takip araştırmaların tamamlanmasıyla da eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir ve Urla ilçesindeki 15 adrese yapılan baskınlarda, aralarında şebeke ;elebaşı A.A.’nın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Şebekeye ait otel ve pansiyonlarda zorla tutulan Tacikistan, Kırgızistan, Moldova ve Rusya uyruklu 13 kadın kurtarıldı. Sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen kadınların ülkelerinde avukatlık, öğretmenlik, hemşirelik yaptığı, bazılarının da üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi. Kadınlardan 3’ünün, şebekeden şikayetçi olduğu bildirildi.

GELİNİNE BİLE FUHUŞ YAPTIRMIŞ

Gözaltındaki şüphelilerinverdiği bilgiler ve polisin takibi, şebeke elemanlarının çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Şebekenin yabancı uyruklu kadınlarla, sosyal paylaşım siteleri üzerinden ya da İzmir’de yanlarında bulunan fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla bağlantı kurdukları belirlendi. Şebeke elemanları, daha sonra ;güzel ve tatlı bir hayat vaat ederek, bol bol gezdirip eğlendireceklerini söyleyerek kandırdıkları kadınların uçak biletlerini de gönderip İzmir’e getirttikleri saptandı. Havalimanında karşıladıkları kadınları, kendilerine ait otel ve pansiyonlara götürdükten sonra, borçlu olduklarını söyleyip zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edildi. Şebeke elebaşı A.A.’nın teknik takip sırasında kadınlarla bol bol cinsel içerikli konuşma yaptığı ayrıca, bu kadınların dışarıya çıkmalarına bile izin verilmediği ileri sürüldü. Polisin teknik takibi sırasında şebeke yöneticilerinden C.Y.’nin, oğlu A.Y. ile evlendirdiği Rus uyruklu kadına zorla fuhuş yaptırdığı ortaya çıktı. C.Y.’nin gelinine, yaşananlardan habersiz olan oğlu işe gittikten sonra ’Para karşılığında erkeklerle birlikte olduğunu’ söylemekle tehdit ederek fuhuş yaptırdığı öne sürüldü.

Operasyonun ardından gerçeği öğrenen ve çok öfkelendiği belirtilen A.Y.’de, hem babasından hem de şebeke elemanlarından şikayetci oldu. Polisteki işlemleri tamamlanan 17 kişi, adliyeye sevk edildi.