Silivri 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek” suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Nilgül Doğan, suçlamayı kabul etmedi. Olay günü olan 5 Mayıs 2011’de eşinin duruşmasını izlemek için Silivri’ye gittiğini belirten Nilgül Doğan şöyle dedi: “Duruşmayı izlemeye gelen bir sürü insan vardı. Onlardan tanımadığım biri dilek kağıtları hazırlayarak aracının bagajında getirdiği gül ağacına asmamızı teklif etti. Gül ağacına dileklerimizi asmak için salondan çıkarak, tali yolun karşı kaldırımında toplandık. Gül ağacına dilek asmak için izin alınması gerekmediğini biliyoruz.”

Doğan, tutuklu yakınları olarak biraraya gelerek kurdukları dayanışma grubu olan Vardiya Bizde Platformu’yla seslerini duyurmak için birçok eylem yaptıklarını ama hiçbirinin dava ve soruşturma konusu olmadığını belirtti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İSTENDİ

İrem Kutluk da suçlamayı reddederek, “Hıdrellez günüydü. Sanık yakınlarından birinin bir gül fidanı getirdiğini ve bu fidana dileklerimizin asılacağı söylendi. Ben de bir kart alıp gül fidanına iliştirdim” dedi. Mahkeme heyeti, olay tarihine ilişkin kamera görüntülerinin istenmesine karar verdi. Doğan ve Kutluk’un davasına, aralarında CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in de bulunduğu çok sayıda kişi destek verdi. Güler, “Bu davanın adı çaput davası” dedi.