Fethullah Gülen'in avukatları Taraf Gazetesi'nde, "Stratfor Belgelerinde AKP-Gülen Mücadelesi" başlığıyla yayınlanan iddiaların tamamen asılsız ve hayal mahsulü olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, haberde ileri sürülen "Gülen'in AKP'yi ele geçirmeye çalıştığı, AKP'den 150 vekil istediği" şeklindeki iddiaların hiçbir dayanağının bulunmadığını belirterek, "İddia sahipleri bu konuda hangi delillere sahiplerse, derhal ortaya koymalıdırlar. Aksi halde kamuoyu önünde müfteri addedileceklerdir." dedi.
İşte o açıklama;

07 mart 2012 tarihli Taraf Gazetesi'nde, "Stratfor belgelerinde AKP - Gülen mücadelesi" başlığıyla yayınlanan iddialar tamamen asılsız ve hayal mahsulüdür. Haberde ileri sürülen "Gülen'in AKP'yi ele geçirmeye çalıştığı, AKP'den 150 vekil istediği" şeklindeki iddiaların hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. İddia sahipleri bu konuda hangi delillere sahiplerse, derhal ortaya koymalıdırlar. Aksi halde kamuoyu önünde müfteri addedileceklerdir. "Gülen hareketinin Başbakan Erdoğan üzerinde baskı kurmak için gazetecileri tutukladığı" iddiasının da akıl ve mantıkla bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır. "Gülen'in küçük bir grupla örgütü yönettiği", "Türkiye'nin bütün güç merkezlerinde mevcudiyete sahip olduğu" vs söylemlerin tamamen gerçek dışı olduğu ise kesinleşmiş yargı kararlarıyla sabit bulunmaktadır. Yazı içeriğinde, iddiaların "istihbarat dedikoduları" olduğuna yer verilmiştir. Ancak bir iki kişinin kendi aralarında yaptığı dedikodu mahiyetindeki yazışmalar, büyük punto harflerle manşetlerden kesin gerçeklermiş gibi sunulmuştur. Bu durumu gazetecilik ilkeleriyle bağdaştırmak mümkün olmadığı gibi, haber açıkça hukuka aykırı bulunmaktadır. Daha önce de birçok kez açıkladığımız üzere, sayın gülen ömrü boyunca, insanı merkeze alan, hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi ve diyalog gibi evrensel esaslara dayalı fikri faaliyetlerde bulunmuştur. Bu çalışmaların siyasi bir yönü bulunmamaktadır. Tamamen meşru zeminlerde gerçekleşen bu faaliyetler yasalara da aykırı değildir. Kamuoyuna saygılarımızla arzederiz.

Fethullah Gülen Vekili - Avukat Orhan Erdemli