Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretini protesto eden öğrenciler, rektörlük binasına yaklaştırılmadı. Polis barikatını geçmek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen öğrenciler, dağıldı. Polis, yaklaşık 50 öğrenciyi gözaltına alındı. Öğrenciler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

ZİYARET

Kocaeli Üniversitesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu tarafından karşılandı. Gül, üniversitede öğrenim gören yabancı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi, ardından rektörlük binasına girdi. Burada konuşan Gül, "Kocaeli Üniversitesi'ne ilk defa geliyorum. Çok güzel bir üniversite kampüsünüz var. Üniversitelerimiz, eğitimin yanı sıra sanayi ile işbirliği içinde olmalı ve projeler üretmeli. Kocaeli Üniversitesi'nde bunun uygulanmasından dolayı mutlu oldum" dedi.

Rektör Komsuoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Üniversitemiz kampüs alanında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül adına fidan diktik" dedi. Rektör ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül adına 2011-2012 yılında üniversite okuyan 14 öğrenciye burs verdiklerini söyledi.
Ziyarette Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da hazır bulundu.