Trabzonspor'da Süper Lig'in ilk haftasında oynanacak Karabük maçına iki gün kala golcülerin formsuzluğu teknik direktör Şenol Güneş'i düşündürüyor. Vittek, Halil ve Henrique'nin 8 hazırlık maçında fileleri sadece birer kez havalandırması Güneş'in oyun sisteminde de değişikliğe gitmesine yol açtı.

Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a gitmesinin ardından tüm çalışmalara rağmen hazırlık dönemine forvet transferi yetiştirmeyen Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş'i sıkıntı bastı. Hollanda, Almanya ve Trabzon'da süren yeni sezon hazırlık çalışmaları sırasında toplam 8 hazırlık maçı oynayan bordo mavililerde forvet oyuncuları Vittek, Henrique ve Halil'in sadece birer gol atması, yeni sezon öncesinde Güneş'i düşündüren en önemli sorunların başında geliyor. Geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan ancak teknik direktör Şenol Güneş'in de, "Patlayıcı gücü olmayan bir forvet" sözleriyle durağanlığından şikayet ettiği Vittek, sadece ilk hazırlık maçı olan KFC Uerdingen karşılaşmasında fileleri havalandırdı. Geçen sezonu sadece 3 golle kapatan Brezilyalı forvet oyuncusu Paolo Henrique ise, Trabzonspor'un İtalyan 3. lig ekiplerinden FC Südtirol karşısında 4–1 kazandığı maçta takımı adına bir gol kaydetti. Profesyonelliği ile takımda adeta bir ağabey görevi üstlenen ve geçen sene takıma 6 gollük katkıda bulunan Halil Altıntop ise, ikinci hazırlık maçı olan Willem II karşılaşmasında fileleri havalandırdı. Forvetlerin bu formsuzluğuna rağmen orta saha oyuncuları Alanzinho'nun 3, Volkan'ın 2 golle hazırlık maçlarının en golcü isimleri olması Güneş'e oyun sistemini de değiştirtti.

BARCELONA MODELİ

Geçen sezon Burak Yılmaz'ın üzerine kurulu hücum sistemiyle oynayan, bu yıl da Vittek üzerinden pivot santrfor modeliyle hücum organizasyonu yaratmaya çalışan Güneş, Slovak oyuncunun formsuzluğu sonucu bu sistemde değişikliğe gitti. Kanatlarda oynayan Olcan, Volkan, Yasin ve Emre'ye ceza sahası içine kadar girmelerini, Alanzinho ve Colman'dan da bu oyuncuları desteklemelerini isteyen Güneş, futbolcularından kısa ve bol pas yapmalarını bekliyor. Hiçbir futbolcusunun topu ayağında tutmasını istemeyen tecrübeli hoca, antrenmanlarda da takımı bu yönde çalıştırıyor, orta saha oyuncularının da en az forvetler kadar golü düşünerek oynamalarını istiyor.

ALANZİNHO KARARSIZLIĞI

Trabzonspor'da orta saha bölgesindeki yığılmanın ardından adı kiralık gönderilecek futbolcular arasında geçen Brezilyalı Alanzinho'nun son maçlarda gösterdiği performans Şenol Güneş'i kararsızlığa itti. Özellikle bitirici vuruşlarıyla takımına 3 gol kazandıran Alanzinho'nun takım için iyi bir alternatif olarak kalması gerektiğine inanan Güneş'in, yabancı forvet ve stoper transferi sonrasında kiralamayı düşündüğü futbolcuların listesini yeniden gözden geçireceği öğrenildi. Yabancı oyuncularda Cech'in kiralık veya satılık olarak gitmesi neredeyse kesinleşirken bu futbolcunun yanına eklenecek ikinci isim için de Videoton maçları sonrasının bekleneceği vurgulandı.

YOLCULUK CUMA

Trabzonspor, Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda oynayacağı Karabük maçı için yarın yola çıkacak. Anadolujet'in 11.00'deki uçağıyla Ankara'ya gidecek olan bordo mavililer, karayoluyla Safranbolu'ya geçecek ve burada maç saatini beklemeye başlayacak.