Yaklaşık 40 dakika boyunca birbirlerini kıyasıya boynuzlayan iki boğa, kanlar içinde kaldı. Bazı izleyiciler güreşin durdurularak beraberliğin ilan edilmesini isterken, meydanı dolduran binlerce kişi her iki boğaya alkışlarıyla destek verdi. Müthiş mücadeleyi, rakibini iki kez önüne katarak metrelerce sürüklemeyi başaran `Katliam' isimli boğa kazandı.Karaköy Köyü'nde yaptırılması planlanan sağlık evine gelir sağlamak amacıyla düzenlenen boğa güreşleri, köy meydanında kalabalık bir katılımla yapıldı.

Muğla ve Aydın'ın değişik bölgelerinden 100 boğanın katıldığı güreşleri, yaklaşık 5 bin kişi büyük bir heyecan içinde izledi. İzleyiciler, sabahın erken saatlerinden itibaren arenaya dönüştürülen meydanın etrafındaki traktör römorklarının üzerinde yerlerini alırken, çevrede olası kazalara karşı sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Karaköy Muhtarı Bekir Varol, bir süredir boğa güreşlerine ara verdiklerini belirterek, Bu yıl farklı bir amaçla güreşleri düzenliyoruz. Elde edilecek gelirle köyümüze sağlık evi yaptırmak istiyoruz. Baş, başaltı, büyük ayak, orta ayak, küçük ayak ve tozkoparan kategorilerinde 100 boğanın katıldığı güreşlerde, 1'inci olan boğaların sahiplerine 3 bin ile 300 lira arası para ödülleri verilecek dedi.

SATTIĞI BOĞA YENİLİNCE YENİ SAHİBİNE İSYAN ETTİ

Başaltında yapılan güreşte ilginç bir olay yaşandı. Bir yıl önce sattığı boğasını izlemek üzere Datça'ya gelen, Yatağan Yeni Karakuyulu Ahmet Çakmak (55) boğası yenilince isyan etti. Kızıl Reis isimli boğasının Milas'tan uzun bir yolculuk sonucu yorgun olarak güreşlere getirildiğini söyleyen Çakmak, Düzenli bakım yapılmamış. Bu boğayı ben sattım. Bu boğa, arenaların en güçlü, en yakışlıklı hayvanlarından biridir. Hayvanı sadece sevmek yetmez. Düzenli antrenman yaptırmalısın, yağsız yiyecekler vermelisin. Bugüne kadar hiç yenilgisi yoktu. Yeni sahibi ile ilk güreşinde yenildi diye konuştu.

BİRİNCİLİĞİ DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE OYNAYARAK KUTLADILAR

Başaltı güreşlerinin galibi, Datçalı hayvan yetiştiricisi Savaş Tatlı'nın Kara Efe'si oldu. Rakibini arenadan kaçırtarak, sahibine bin liralık para ödülü kazandıran Kara Efe, bir süre meydanı turlarken, taraftarları kendisini alkış yağmuruna tuttu. Bir grup da davul zurna eşliğinde oynayarak, Kara Efe'nin zaferini kutladı.

ARENA KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Datça'daki güreşlerin en kanlı karşılaşması, büyük ayak kategorisindeki yaklaşık 900 kilogram ağırlığındaki iki boğanın özel kapışmasında yaşandı. Mücadele, yaklaşık 40 dakika kadar sürdü. Muğla Ören'den Kahraman Akar'ın `Gavur Ali' isimli boğası ile Yerkesik'ten Can Kaya'ya ait `Katliam' isimli boğa birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Dakikalarca birbirlerini boynuzlayan iki boğa, kanlar içinde kalmalarına rağmen arenayı terk etmedi. Katliam isimli boğanın üstünlüğüne rağmen, Gavur Ali güreşi bırakmayınca kimi izleyiciler karşılaşmanın durdurulmasını istedi. Ancak, boğa sahiplerinin itirazı üzerine güreş devam ederken, sonunda kazanan Katliam oldu. Her iki boğa, arenayı dolduran binlerce izleyici tarafından alkışlandı.