CHP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan hafta içinde istifa eden Tekin, istifasının ardından ilk kez görüntülendi. İstanbul'a hareketi öncesi Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularına kısa cevaplar veren Tekin, bir gazetecinin "Hareketi İstanbul'dan başlatıyorsunuz. İstanbul'da büyük bir karşılama hazırlığı var" sözleri üzerine, "Ben İstanbul Milletvekiliyim. İstanbul'a gideceğim. Bundan daha doğal ne olabilir ki" dedi.

"İstanbul'da Emek Grubu adı altında karşılanacağınız haberleri var, bu doğru mu?" sorusuna "Partiyi destekleyen arkadaşlarımızdır" karşılığını veren Tekin, istifanın nedeniyle ilgili soru üzerine ise bugün İstanbul'da bir açıklama yapacağını söyledi.

Tekin, istifasının ardından MYK'ya atama yapılmamasının Genel Başkan'ın takdiri olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'na ağabey kardeş ilişkisi içinde bir kırgınlığı bulunduğunu belirten Tekin, Deniz Baykal ve Önder Sav'la bir görüşme yapmadığını ifade etti.

Bu arada Tekin, Esenboğa Havaalanı'nda 30-40 civarında partili tarafından İstanbul'a uğurlandı. Tekin, "Gürsel nerede biz oradayız" sloganları atan grupla fotoğraf çektirdi.

İSTANBUL'DA YENİ CHP VURGUSU

Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Gürsel Tekin, "Kırgınlıklarım var ancak CHP ve Türkiye adına büyük beklentilerim var. Ben uygulamanın karşısındayım, kişilerin değil" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda bir basın açıklaması yapan Tekin, istifası ile ilgili soruları yanıtladı.

Siyaset hayatı boyunca hür, bağımsız ve mutlu bir Türkiye hayali kurduğunu söyleyen Gürsel Tekin, "CHP bunun öncüsü olacaktır bu inancım tamdır. CHP bir baharı tarif etmelidir. Yeşilin yüzlerce farklı tonu var. CHP cumhuriyeti kuran kurumsal bir yapıdır. Türkiye'nin tamamını kucaklamanın zamanıdır. Özeleştiri zamanıdır. Yeniden CHP, yeni
CHP için tam zamanıdır. Biz neyiz. CHP içinde bir ur muyuz. Huzursuzluğun adresi miyiz. İç dünyamızda huzur ararken niye CHP'de huzursuzluğun adresi olalım ki" dedi.

Konuşmasında sık sık "yeni Türkiye ve yeni CHP" vurgusu yapan Tekin, şunları söyledi;

"Siyasetin hedefinin normalleşme olduğunu düşünüyorum. Bu zeminin oluşmasında her zaman varım. Siyasetin birinci maddesi yeni bir Türkiye ihtiyacıdır. Çare demokratik, halkçı yeni bir CHP'dir. Yürek et parçası değildir, yüreğimizi elimize alıp konuşmalıyız. Kırgınlıklarım var ancak CHP ve Türkiye adına büyük beklentilerim var. Yüreğimi elime alarak söylüyorum siyasetin merkezinde yeni bir Türkiye ihtiyacı var. CHP'nin Türkiye'nin yüreği olması peşindeyiz. Bunun için her bedeli ödemeye hazırım. Yüreğim elinde hala heyecan duyuyorum. CHP iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan olmalıdır"

Gürsel Tekin, kızgınlıklarının ve itirazının adresinin kendi partisi olduğunu ifade ederek, CHP'yi ailesi olarak gördüğünü kaydetti.

Tekin bir gazetecinin "İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde alternatif bir adayınız var mı" şeklindeki sorusunu, "30 yıllık siyaset yaşamımda ayrıştıran bir siyasetçi olmadım. Parti yöneticilerinin görevi bütünleştirmektir. Hiçbir yerde adayım olmadı. İstanbul'da itirazım neyse, Hatay'da da aynı itirazı yapmışım. Ben uygulamanın karşısındayım kişilerin değil. CHP'de benim beklediğim bütünlük ve birliktir. Bu anlayış geçmiş dönemde buradaki arkadaşlarımla bizi yüzde 40'lara çıkarmıştır" diyerek yanıtladı.

Şimdiye kadar siyaset yaşamında kişilerle bir sorun yaşamadığının altını çizen Tekin, "Elbette farklı düşüneceğiz. Ben 28 Şubat günü de farklı düşünen bir CHP'liydim. Kendi partimin içinde de sorun varsa elbette itiraz edeceğim. 30 yıl yaşamım buradan geçti. Benim kişilerle sorunum yok, sistemle genel gidişatla ilgili sıkıntılarım var. Siyaset sadece Genel Başkan Yardımcısı olarak yapılmaz. Milletvekili olarak yoluma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Gürsel Tekin, itirazı ile ilgili konularda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve bunları kamuoyu ile paylaşmayacağını söyledi.


DÜN TWİTTER'DA MESAJ YAYIMLADI

Gürsel Tekin, dün sosyal paylaşım sitesi twitter’da 'teşekkür mesajı' paylaştı. İşte Tekin’in dün paylaştığı o üç ayrı mesajı:

Bu süreçte her zaman yanıt veremesem de fikirlerinizi lutfen benle paylaşmaya devam etmenizi rica ediyorum. Benim için çok önemli.”

Siyasette yenilenmeye, CHP'ye hizmet etmeye, baharın gücüyle yollara çıkmaya devam edeceğim.”

Mesajları ile bana destek veren bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. Yarın 13:30'da Atatürk Havalimanından İstanbul'a geliyorum.”