İkinci Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ankara'da hayatını kaybeden annesinin cenazesine katılabilmek için izin istedi.

Haberal'ın avukatları, ölüm haberinin hemen ardından Silivri'deki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlar, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Haberal'ın Zonguldak'taki cenazeye katılabilmesi için izin istedi. İzin dilekçesinde Haberal'ın sağlık durumunun göz önüne alınarak, Zonguldak'ta yapılacak cenaze törenine ambulans uçak ya da ambulans helikopterle götürülmesi istendi. Nakil uçağının devlet tarafından karşılanamaması durumunda kendileri tarafından temin edilebileceği de vurgulandı. Kalp ritim bozukluğu şikayeti olan Mehmet Haberal'ın hayati risk taşıdığı savunularak, stres, baskı ve üzüntü ile tetiklenmesi durumunda ani ölüme sebebiyet verebileceği ifade edildi.

Dilekçede ayrıca, tutuklu ve hükümlülerin birinci dereceden yakın akrabalarını ağır hastalığında ziyaret edebilmeleri için Başbakanın talimatı ile yasa tasarısı hazırlanmasına rağmen bu tasarı Meclis'ten geçmediği için Haberal'ın annesini ölmeden önce ziyaret edemediği anlatıldı. Dilekçeyi hemen işleme koyan mahkeme, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a yol hariç 2i gün cenaze izni verdi.