Bölücü terör örgütünün tehlikeli oyununu güvenlik güçleri bozdu. 30 Ekim'de terör örgütü Hakkari'de sözde halk ayaklanması ilan etti. Emniyet Güçlerinin yaptığı operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmatlar ise söze gerek bırakmadı.

"Kürt Baharı" Denemesi!

Camileri ayırmaya ve sokakları karıştırmaya çalışan eli kanlı örgüt, "Arap Baharı"nı Türkiye'de bir "Kürt Baharı"na çevirmek için çok sayıda denemede bulundu. Bu hain planın sonuncusu Hakkari'de denendi.

Önce Sokaklar Karıştırılacak, Sonra Dağdan Teröristler İndirilecekti

Açlık grevleri bahanesi terör örgütünün iştahını kabarttı. 30 Ekim'den sonra kentte ayaklanma planları yapıldı. Tüm Hakkari halkı sokaklara dökülecek, dağdan inen teröristler sokakları kana bulayacaktı.

Vatandaş Oyuna Gelmedi

Ancak vatandaş terör örgütünün oyununa gelmedi. İlde çok fazla taşkınlık yaşanmadı.

Yüksekova ilçesinde birkaç sokak olayında ise polise kurşun sıkıldığı hatta 2 kez roketle saldırıldığı ortaya çıktı. Alınan istihbaratlar üzerine emniyet birimleri operasyon üzerine operasyon yaptı.

Kentte 19 operasyon düzenlendi, 41 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen silahlar da terör örgütünün oynadığı kirli oyunu gözler önüne serdi.

İşte Ele Geçirilen Silahlar

1 adet Biksi, 8 adet Kalashnikov marka uzun namlulu silah,1 adet Diktiriyof marka ayaklı uzun namlulu makinalı tüfek, 1 adet Dragunov marka uzun namlulu suikast silahı, el bombaları, 2 adet roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda mermi...

Güvenlik güçlerinin başarılı çalışması şehirleri kana bulamak isteyenlerinin oyununu bir kere daha bozmuş oldu.