Hakkari jandarması ve özel harekat polisi, 24 askeri şehit edip 21'ini yaralayan PKK'lı teröristlere yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen kişilerin peşini bırakmadı. Yapılan ortak operasyonda 5'i kadın 23 kişi gözaltına alındı.
Hakkari'deki bazı terör saldırılarında teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik Hakkari İl ve Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat polisleri tarafından ortak operasyon düzenlendi. Polis ve jandarma ekipleri, önceki gün Kazan Vadisi ve çevresindeki belirlenen mevki ve köylerdeki adreslere geniş çaplı operasyon yaptı. Şafak vakti yapılan baskınlarda 5'i kadın 23 kişi gözaltına alındı. Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan zanlılardan 2 kadın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 21 kişi işlemlerinin ardından bugün Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

24 ASKERİ ŞEHİT EDENLERLE İRTİBATLI OLDUKLARI İDDİASI
Zanlıların 19 Ekim 2011'de Çukurca'da İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş Tepe, Keklik Tepe, Kale Tepe, Işıklı ve Hantepe askeri üs bölgeleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü jojmanlarına yönelik yapılan baskınlarda 24 askeri şehit edip 21'ini yaralayan teröristlerle irtibatlı oldukları iddia edildi.

PKK'YA İSTİHBARAT SAĞLAMIŞLAR
Jandarma ve Özel Harekat polislerinin ortak operasyonu ile yakalanan zanlıların bölgede bulunan güvenlik güçleri ve askeri hareketlilikleri PKK'ya bildirdikleri de öne sürüldü. Zanlıların teröristlerin saldırıda kullandıkları ağır silahları kendi araçları ile taşıdıkları, yaralanan teröristleri tedavide ettikleri, güvenlik güçlerine yönelik yapılan ya da yapılacak saldırılarda keşif ve gözetlemede bulunup erzak temin ettikleri de iddia edildi.

Operasyonla özel harekat polisi ve jandarmanın kırsalda ilk kez yan yana görüntülerinin verildiği belirtildi.

15 KİŞİ TUTUKLANDI
Hakkari İl Jandarma komutanlığı, Çukurca İlçe Jandarma, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Hareket Şübe Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı operasyonlarda gözaltına alınan 5 kadından 2’si yapılan sorgularının ardından serbest bırakılırken, 21 kişi ise Van Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Savcılığın ardından hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden15’i tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.