Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, ''Bölgenin kültürünü tanımak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak açısından, verdiğimiz eğitim son derece önemli'' dedi.

Öğrencilere, Kürtçe'nin haftada 12 saat seçmeli ders olarak verildiğini belirten Ceylan, ''Üniversitemiz Kürtçe eğitim veren üniversiteler arasında yer almakta. Bu üniversitelerimizin sayısı az. Biz de bu bağlamda üniversitemizde Kürtçe seçmeli dersler vermekteyiz'' diye konuştu.

Kürtçe eğitim veren öğretmen Yaşar Kaplan ise şimdiye kadar 80 öğrencinin ders almak için başvuruda bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Üniversite olarak geçen sene 2. dönemden itibaren öğrencilerimize seçmeli Kürtçe ders veriyoruz. Derslerde öğrencilere, Kürt dilinin gramerini, Kürtçe okuyup yazmayı ve dil bilgisi kurallarını anlatıyoruz. Kürt Halk Edebiyatı dersinde, Kürt halk edebiyatının unsurlarının nelerden oluştuğunu anlatıyoruz. Üçüncü dersimiz ise Hakkari Diyalektik İncelemeleri. Bu derste standart Kürtçe ile Hakkari ağzının farklarını anlatıyoruz.''