Merkez Osmangazi ilçesi Büyük Deliller köyünde at kesildiği ihbarını alan Bursa İl jandarma Komutanlığı ekipleri, köyde çiftçilik yapan İzzet Ç.’nin kaldığı evin yanındaki ahıra baskın düzenledi. Ahırda kesilmiş halde 3 at bulan jandarma yaptığı baskını saniye saniye kayıt altına alırken, yakalanacağını anlayan zanlı İzzet Ç. kendisine ait kamyonetle kaçmaya başladı. Jandarmanın "dur" ihtarına uymayan zanlının bindiği kamyonetin lastiklerine ateş açıldı. Yakalanan zanlının bulunduğu kamyonette çok sayıda at kafası, at bacakları ve atlara ait derilere rastlandı. Kamyonetten indirilen zanlı, jandarma aracıyla ifadesi alınmak üzere Bursa İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Zanlının, at etlerini köpeklerine yedirdiğini söylediği öğrenildi.

Öte yandan ahırda yapılan aramada; 200 kilogram hazır et, 1 adet kesilmiş at kafası, tezgah olarak kullanılan bölümde kesilen atlara ait sakatatlar, ahır tavanında satışa hazır hale getirilmiş asılı at etleri ve etrafta etleri kesip parçalamakta kullanılan kasap malzemeleri bulundu. Kamyonette ise 3 adet yüzülmüş at derisi, 2 adet yüzülmüş at kafası ile bu atlara ait ayaklar, sakatatlar ve bol miktarda at eti ile kesilmek üzere bekletilen bir canlı at ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlı, “Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu’na” muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, at etlerinin nerelere satıldığı ve hangi şekilde tüketildiğini tespit çalışmalarının devam ettiği ve soruşturmanın genişletileceği öğrenildi.