Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eyleminin yıl dönümü olan 15 Ağustos'ta kentin çeşitli mahallelerinde terör örgütü lehine izinsiz gösteriler düzenlenerek, polise taş, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı atıldı.
Polis ekipleri, zırhlı araçlar eşliğinde biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat çalışmalarında, ''izinsiz gösteriler sırasında halkın arasına ateş açılacağı, böylece karışıklık çıkartılmasının amaçlandığı'' bilgisine ulaştı.
Ekipler, istihbarat çalışmaları sonrası, izinsiz gösterilerin yoğunlukla gerçekleştirildiği merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi'ndeki bir kömür ocağına operasyon düzenledi.
Operasyonda sedirin altına gizlenmiş 1 kaleşnikof tüfek, 5 şarjör, 147 mermi ve terör örgütü elebaşının posteri ele geçirildi. Silahın bakımlı ve kullanıma hazır olduğu gözlendi.
İş yeri sahibi F.Ö. (28), gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlının ağabeyi M.Ö'nün (30) izinsiz gösterilerde silahı kullanmayı planladığı belirlendi.
''Terör örgütü üyesi olmak'' suçundan sabıkası bulunduğu belirtilen M.Ö'nün yakalanması için çalışma başlatıldı. Öte yandan, iş yerinin ise yaklaşık 6 yıldır ruhsatsız olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi.
Ele geçirilen kaleşnikof tüfeğin daha önce kullanılıp kullanılmadığının belirlenebilmesi için kriminal laboratuvarlarına gönderildiği belirlendi.