Yaz dönemi nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Cuma günü alana iniş-kalkış yapan 1090 uçakla yeni bir rekorun kırıldığı havalimanı, dün de çok yoğun bir gün geçirdi.

Alanda yaşanan yoğunluktan bu kez TAV Havalimanları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da payını aldı. Dün akşam saatlerinde Dalaman'dan kalkan TAV'ın özel uçağı, Akın'la birlikte içerisindeki iki yolcusu ile Atatürk Havalimanı'na inmek istedi. Ancak uçağa alandaki yoğunluk nedeni iniş izni verilmedi ve Sabiha Gökçen'e yönlendirildi. Akın'ın uçağı saat 19.40'ta Sabiha Gökçen Genel Havacılık Terminali'ne iniş yapmak zorunda kaldı.

Yolcular yaklaşık 10 dakika kadar Genel Havacılık Terminali'nde bekledikten sonra Gözen Havacılık tarafından kendilerine tahsis edilen araçla havalimanından çıkış yaptılar. TAV'ın özel uçağı daha sonra saat 20:25'te boş olarak Sabiha Gökçen'den kalkışını gerçekleştirdi.

75 SANİYEDE BİR UÇAK

Çok yoğun günlerin yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda cuma günü her 75 saniyede bir uçak iniş kalkış yaptı. Aynı gün 548 uçak kalkış, 542 uçak iniş yaptı. Atatürk Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı ise 114 bini buldu.

Atatürk Havalimanı nisan ayında da yolcu trafik sayısı ile Avrupa birincisi olmuştu.