Bakan Ergün, bir gazetecinin milletvekilliğinin bu dönem sona ereceğini hatırlatması üzerine, Türkiye'de diğer siyasi akımların kendi içlerinden yeni kadrolar ve liderler doğuramaması halinde AK Parti'nin 5'inci dönemde de seçimleri kazanacağını dile getirdi.

AK Parti'nin kadrolarının toplumla temasının başarıya imkan tanıdığını belirten Ergün, partilerinin hep iktidarda kalmasını temenni ettiklerini anlattı.

Partilerinin bir kuralı olarak genel başkan dahil olmak üzere, 3 dönemden fazla milletvekili seçilemeyeceğini anımsatan Ergün, siyasetin sadece milletvekili ya da belediye başkanı olmak anlamına gelmediğini kaydetti.

Ergün, siyasete çok ciddi katkıların, söz konusu görevler olmadan da verilebileceğini vurgulayarak, partilerini besleyen politikaları oluşturmakta katkı sağlayan kişilerin çoğunun isimlerinin bile duyulmadığını dile getirdi.

Siyaset yapmanın 40 çeşit yolu bulunduğunu vurgulayan Ergün, ''Biz de o yollardan birisinde siyasete katkı sağlamaya devam edeceğiz ama bu bir milletvekilliği ya da belediye başkanlığı olmayacak. Onun dışında başka alanda olacak, illa da milletvekili ya da belediye başkanı olarak bu katkıyı sağlamaya gerek yok'' diye konuştu.

Bakan Ergün, toplantının ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.