Yoğunluk nedeniyle özellikle dış hatlar terminali dönüş bölümünde neredeyse 1 km kuyruk oluştu.

Pasaport kuyruğunda uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

YOLLARDA SON DURUM

Bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle TEM otoyolunun İstanbul yönünde de araç yoğunluğu devam ediyor.

TEM Otoyolu, D-100 ve D-130 karayolunun Gültepe rampası, Kandıra ve Hereke turnikeleri mevkisinde artan yoğunluk sebebiyle ulaşım zaman zaman durma noktasına geliyor.

Denetimlerini sıklaştıran Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarıyor.

Yoğunluğun yarından itibaren normale dönmesi bekleniyor.

OTOGARDA YİNE AYNI GÖRÜNTÜLER

İstanbul Büyük Otogarı'nda dünden itibaren başlayan yoğunluk devam ediyor. Otogara giriş yapmak isteyen şehirlerarası otobüsler uzun kuyruklar oluşturdu. Bekleyişe dayanamayan yolcular ise eşyalarını da alarak otobüslerden indi. Vatandaşlar bagajlarıyla birlikte yürümek zorunda kaldı.

Kurban Bayramı sebebiyle verilen 9 günlük tatili memleketlerinde geçiren vatandaşların İstanbul'a dönüşleri devam ediyor. Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda da yoğunluk sürüyor. Otogara giriş yapmak isteyen şehirlerarası otobüsler, uzun kuyruk oluşturdu. Saatlerce otobüste beklemek zorunda kalan yolcular ise duruma daha fazla dayanamayarak eşyalarını da alıp otobüslerden indi. Memleketten getirdikleri eşyaları da alan vatandaşlar uzun mesafeleri yürüdü. Yolcular tehlikeyi de göze alarak bariyerleri aşıp karşı yola geçti. Vatandaşlar ya özel otomobillerle ya da ticari taksilerle evlerine gitti.

Hem otobüs şoförleri hem de yolcular yaşanan trafik sıkışıklığına isyan etti. Kilometrelerce yol geldiğini dile getiren yolcu ve şoförler, otogara ise giremediklerini söyledi.

İZMİR YOLUNDA HAREKETLİ YOĞUNLUK

Manisa'da İzmir-İstanbul ile İzmir-Ankara karayolunda bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı tatilinden dönen sürücüler nedeniyle İzmir-Ankara ile İzmir-İstanbul yollarının geçtiği Manisa'da araç yoğunluğu oluştu.

Manisa Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, olabilecek kazaları engellemek ve trafik akışını rahatlatmak adına şehirlerarası yolların kent merkezinden geçtiği kavşaklarda görevlendirilen ek ekipler tarafından, yoğunluğa göre trafiğe yön veriliyor.

Ayrıca, şehirlerarası yollarda 30 kilometrelik aralıklarla sabit ve gezici radar tarafından uygulama yapıldığı, sürücülere yönelik oluşturulan kontrol noktalarında, emniyet kemeri kontrolü yapılarak sürücülerin uyarıldığı belirtildi.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de tatilcilerin dönmesi nedeniyle hareketlilik dikkat çekiyor.

Kurban Bayramı tatili dönüşünde şehir dışından gelen otobüslerle gelenlerin ise memleketlerinden erzak ve çeşitli eşyalar getirdikleri görüldü.