Antalya'da evlenme teklifini kabul etmeyen 28 yaşındaki kızı kaçırarak kapattığı evde cinsel saldırıda bulunan Adem E., 43 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Oğullarına yardım eden babaya 25 yıl, anneye ise 18 yıl hapis veren mahkeme, sanığın diğer 6 akrabasını da 2.5 yıl ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum etti.

TECAVÜZE KALKIŞTI
Dava konusu olay 2 yıl önce Antalya'nın Aksu İlçesi'nde meydana geldi. Yurtpınar Beldesi'nde çiftçilik yapan Adem E. (29) bir çiçekçide çalışan K.O.'ya (28) aşık olup evlenme teklifinde bulundu ancak olumsuz yanıt aldı. Buna rağmen ailesini göndererek genç kızı babasından isteten Adem E., yine olumsuz yanıt alınca 19 Şubat 2010'da işe gitmek için Topallı Köyü'ndeki evinden çıkan kızı akrabalarıyla birlikte zorla kaçırdı. İddiaya göre Adem E., annesi Türkan E., babası Arif E., amcası Ahmet E. ve 11 yakını, sürekli ağlayan K.O.'yu 2 gün boyunca evlenmeye ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. İddiaya göre Adem E. evliliğe bir türlü razı edemediği kıza tecavüze kalkıştı fakat ereksiyon olamayınca kızın bekaretini parmaklarıyla bozdu.

DOKTORA ANLATTI KURTULDU
İçinde parası ve cep telefonunun bulunduğu çantasına el konulduğu için kimseyi arayamayan ve 2 gün boyunca işkence gördüğü ileri sürülen K.O. rahatsızlandı. Bunun üzerine yakındaki bir tıp merkezine götürülen perişan haldeki K.O. yaşadıklarını doktora anlatıp yardım istedi. Durumun polise bildirilmesi üzerine K.O. kurtarıldı, gözaltına alınan şüphelilerden Adem E.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Soruşturma sonunda savcılık 15 kişi hakkında, 'Cinsel saldırı', 'Özgürlüğü kısıtlama' ve 'Gasp' suçlarından dava açtı.

KARAR DURUŞMASINA ÇIKTILAR
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bugün karara bağlandı. Duruşmaya K.O., annesi ve babasıyla birlikte katıldı. Tutuklu sanıklar Adem E., Arif E., Yılmaz D., Kemal E., Nuri S., Şahali E., İbrahim G. ile tutuksuz sanık Ramazan A. da duruşmada hazır bulundu. Son sözü sorulan Adem E., "Ben onu seviyorum. Biz birlikte anlaşarak rızası ile kaçtık. Sonra ailesinden korktuğu için beni şikayet etti. K.O. dosyaya bir de dilekçe sunmuş, benim cinsel yönden yetersiz olduğumu ileri sürmüş. Mahkeme şikayetçi K.O.'nun beyanına inanıyorsa beni hastaneye göndersin, böyle olmadığı anlaşılacaktır. Ben ispat ederim. Yaralanması ise ormanda ayağı taşa takıldı için oldu" dedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını tekrarlayarak beraatlarını istedi.

"BENİ YAŞARKEN ÖLDÜRDÜLER"
Sanıkların cezalandırılmasını isteyen K.O. ise, "Bütün hayallerim yıkıldı. Bunlar sadece benim değil, tüm ailemin ruh sağlığını bozdular. Eğer halen idam cezası uygulanıyorsa bu sanıkların idamını istiyorum. Çünkü beni yaşarken öldürdüler" dedi.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI
Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Adem E.'yi cinsel saldırı suçundan 18 yıl 4 ay, gasptan 15 yıl ve özgürlüğü kısıtlamadan 10 yıl olmak üzere toplam 43 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Sanığın babası Arif E.'yi 25 yıl, annesi Türkan E.'yi ise 18 yıl hapisle cezalandıran mahkeme, diğer sanıklardan Yılmaz D.'ye 12 yıl, Nuray T.'ye 11 yıl, Nuri S.'ye 5 yıl, Şahali E. ve Kemal E.'ye 18'er yıl 4'er ay, İbrahim G.'ye ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Diğer sanıklardan Ahmet Ali E. öldüğü için hakkındaki dava düştü, 5 sanık ise beraat etti. Mahkeme ayrıca, tutuklu sanıklardan İbrahim G. ve Nuri S.'nin tahliyesini, tutuksuz yargılanan Türkan E. ile Nuray T.'nin ise tutuklanmasını kararlaştırdı.

"ADALET YERİNİ BULDU"
Kararı sevinçle karşılayan K.O., "Davadan vazgeçmemiz için bize yapılan baskılar yüzünden köyümüzü terk etmek zorunda kaldık. Yanımda babam veya annem olmadan evden ayrılamıyorum. Verilen karara çok sevindim. Adalet yerini buldu. Bana bu kötülüğü yapanlar cezalarını buluyorlar. Bazılarının seraları uçtu, bazılarının kızları tacize uğradı. Birisi ise öldü. Onunla öbür tarafta hesaplaşacağım" diye konuştu.