Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Sarıot Köyü'nde yaşayan 79 yaşındaki Aziz Berkit'in cömertliği herkes tarafından takdirle karşılanıyor.

Bayramiç'e 15 kilometre uzaklıkta Kazdağları'na giden yolun kenarında bahçesi bulunan yaşlı ve cömert adam 2 buçuk dönümlük bahçesinde yetiştirdiği kiraz, şeftali, erik, karpuz, kavun gibi meyveler ile domates, biber, patlıcan gibi sebzelerin bulunduğu bahçesine uğrayanlara ikram edip, civar köylerde ihtiyacı olanlara da hiçbir ücret almadan hediye ediyor.

Kendisinin üç ayda bir aldığı 440 lira yaşlılık maaşı ve eşinin de üç aylık 800 liralık özürlü maaşıyla geçinen Berkit, yardımseverliği ile takdir topluyor. Dağdan getirdiği suyla bir çeşme yaptıran ve bir de ahşap masayı bahçesine koyan Berkit'e, kahvaltı ve yemek için uğrayanların sayısı her geçen gün artıyor. Yanında ekmekleri ile gelenlere domates, biber ve meyve ikram ederek kahvaltı yapmalarına imkan tanıyan yaşlı adam bolluk ve cömertliği ile yöre halkı tarafından çok seviliyor.

Köydeki evinde felçli eşiyle birlikte yaşayan Berkit, bahçesine yapılan ziyaretler dolayısıyla memnun olduğunu belirterek, Gelenlere bir şeyler ikram edebilirsem mutluluğum artıyor dedi. Berkit'in bahçesine uğrayan ilçeye bağlı Çırpılar Köyü'nden çiftçi Mustafa Özcan ise, Aziz dedenin bonkörlüğü ve herkese yardımcı olma duygusunu takdir ediyorum. Köyüme gitmek için bu yoldan geçerken yanına uğramadan yapmıyorum diye konuştu.