Ege Üniversitesi'nin Twitter hesabından saat 11.00 sıralarında yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı: 

''Yaralı Askerlerimiz Üniversitemiz Hastanesinde Acil Her Gruptan Kana İhtiyaç Vardır. Ege Üniversitesi Kan Merkezine Bekliyoruz..''

KAN İHTİYACI 20 DAKİKADA KARŞILANDI Twitter'da Ege Üniversitesi'nin kan çağrısının büyük yankı uyandırması ve hurriyet.com.tr'nin haberinin ardından İzmirliler kan merkezine koştu. Kan ihtiyacı 20 dakika gibi kısa bir sürede karşılandı.

Hastane twitter sayfasından ikinci bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Hastanemizde şu anda kan ihtiyacı kalmamıştır, askerlerimiz için gerekli olan kan temin edilmiştir. Tüm İzmir halkına teşekkür ediyoruz.. Yaralı Askerlerimiz için Kan Merkezine intikal eden ve iyi dileklerini ileten tüm herkese teşekkür ederiz"


İZMİR SEFERBER OLDU

/_np/3691/17573691.jpgKızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, sadece İzmir’de değil İzmir'e yakın tüm illerde kendiliğinden oluşan büyük bir kan bağışı kampanyası gerçekleştiğini söyledi. Yaralı askerlerin kan ihtiyacını karşıladığını kaydeden Gök, bağış yapmak isteyenler için Ege Üniversitesi’nin önüne üç mobil araçlarını yönlendirdiklerini belirtti. Gök, “Çok büyük bir akın var. Sadece İzmir’den değil tüm Ege’den vatandaşlar kan vermek için merkezlerimize koşuyor. Araçlarla kan takviyesiniİzmir’deki ana merkezimize taşıyoruz” dedi.

Gök ayrıca İzmir ve yakın çevresinde kan vermek isteyen vatandaşlara  Kızılay kan toplama merkezlerinin adreslerini verdi:

Bağışta bulunmak isteyenler için Kızılay kan toplama merkezleri
Alsancak Merkezi
Bayraklı Merkezi
Üçkuyular Pazaryeri Konteyner
Karşıyaka Mobil
Foça Meydan
Çiğli Meydan Çadır
Şirinyer Meydan Çadır
Gaziemir Meydan Çadır
Dikili Meydan Çadır

4 BİNDEN FAZLA KİŞİ KAN İÇİN KOŞTU

Bu arada, sağlık görevlileri, yaralı askerlere kan vermek için hastaneye koşanların sayısının 4 bini aştığını ifade etti.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TAKSİLER BEDAVA

Kızılay'ın Bayraklı'daki Ege Bölge Müdürlüğü'nün önüne bir yandan taksiler geliyor, bir yandan da servis minibüsü ve belediye otobüsleriyle gelenler kuyruk oluşturmuş. Kızılay Bölge Müdürlüğü, Ege Üniversitesi'nden de ringlerle transfer yapıyor. Kızılay personeli, tüm ekibiyle canla başla çalışıyor. Vatandaşlar ise sabırla bekliyor. Adeta çıt çıkmıyor. Merkezin danışmasının önünde yüzlerce kişi birikmiş. Bölge Müdürü Gökay Gök, 1 saat içinde 500 kişinin toplandığını ve buna yakın bir sirkülasyonun da sürekli devam ettiğini söylüyor.

Belediyeler araçlarıyla ücretsiz servis yapıyor, taksicilerin de ücret almadığı belirtiliyor.

KAN VERMEK İÇİN GİDENLERLE KONUŞTUK

Her yaştan insan kan vermek için koşmuş. Hürriyet Dünyası'ndan Banu Şen kan vermek için sıra bekleyenlerle konuştu. Sıra bekleyen Mustafa Yılmaz ile konuşuyoruz. Yılmaz, radyodan duyar duymaz kan vermek için hemen merkeze geldiğini söyledi. Yanında arkadaşları da vardı. ''Tek yürek hepimiz burdayız. Terör örgütüne inat ne mutlu Türk'üm'' dedi.

Sağlık personeli olduğu belli olan 4 arkadaş sırada yan yana bekliyor. Sedat Güven, Yeter Akbaba, Resul Şanlı ve Kadir Acar, Eşrefpaşa Devlet Hastanesi'nde çalıştıklarını söylediler. Hastane servisiyle Kızılay kan merkezine koşmuşlar. Yeter Akbaba saatlerce sıra bekleseler de önemli olmadığını anlatarak ekledi: Askerlerimize kan ve can vermek için geldik..

AĞLAMAKTAN GÖZLERİ ŞİŞMİŞ, ZOR KONUŞUYOR

Ege Üniversitesi Hastanesi'nin girişi de Kızılay Kan Merkezi'ni aratmıyor. Orada da çok yoğun bir kalabalık var. CHP İl Örgütü, üzerinde siyah kurdele olan yaka kartları dağıtıyor. Aynı zamanda da kan vermek için onlar da sırada bekliyor. Burada da aynı manzaraları görmek mümkün. Minibüsler, Kızılay Kan Merkezi'ne kan vermek isteyen vatandaşları götürüyorlar. Kan vermek için bekleyen Hilal Esen'in yanına gidiyoruz. Hilal, üzerine kırmızı Türk bayraklı tişörtünü giymiş, kan vermek için sırada bekliyor. Ağlamaktan gözleri şişmiş. Sesi titriyor, zor konuşuyor. 'Benim de abim Foça'da görev yapıyor. Etkilenip ben de geldim. Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Kan vermek için sadece burada bekliyorum'' dedi.

Yanında aile dostları Gülderen Taş var. O da Çiğli'den gelmiş, ''Buraya nasıl kendimi attım bilemiyorum. Bir asker annesi olarak askerlere destek için geldim'' dedi.

MİNİBÜSLER YETMEDİ

İzmir'de çoğu taksi kan vermek isteyen vatandaşları merkezlere ücretsiz taşıdı. Ege Üniversitesi'nin önündeki taksi durağının görevlisi Erkan Tatar, çoğu arkadaşlarının ücretsiz taşıdıklarını söyledi. Tatar, ''Burası o kadar yoğundu ki buradan Kızılay Kan Merkezi'ne vatandaşları taşıyan belediye minibüsleri yetmedi. Arkadaşlarımız beşer beşer taksileri doldurarak ulaştırma yaptılar.''

KAN VERMEYE GELENLER ARASINDA ASKERLER DE VARDI, ŞEHİT YAKINLARI DA

Kan vermeye gelenlerden arasında bulunan Kemal Onur Erbay ve halası Aysun Erbay, Hatay’ın İskenduren İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yakınları Kerem Oğuz Erbay’ı şehit verdiklerini ve bugün de şehidin doğum günü olduğunu ifade edip, o günleri tekrar yaşadıklarını dile getirdi. Kemal Oğuz Erbay ile Aysun Erbay, gerekirse son damlasına kadar kanlarını verebileceklerini söyledi.