İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bu sabaha karşı uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda onlarca şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüpheliler, ekip otolarıyla emniyete sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, bu sabah erken saatlerde Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Beyoğlu’ndaki pek çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aylardır süren takip sonucu düzenlenen operasyona havadan polis helikopteri, karadan da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü timleri destek verdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, daha önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Özellikle ilçeye bağlı Hacı Ahmet, Hacı Hüsrev ve İstiklal mahallelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan çok sayıda şüphelinin adresine giren emniyet güçleri, bazı şüphelileri gözaltına alırken, bol miktarda uyuşturucuya da el koydu. Gözaltına alınan bir bayanın, fenalaşarak ambulansta tedavi altına alındığı gözlenirken, bazı şüphelilerin ise gözaltı sırasında yüzlerini gizledikleri gözlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.Düzenlenen operasyondaki gözaltı sayısı ve ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili ayrıntıların ilerleyen saatlerde netleşeceği ifade ediliyor.