Ordulu Mehmet Can Beyazıt, sahip olduğu değişik marka ve modellerdeki klasik araçlarından, her gün taliplileri çıkmasına karşın vazgeçmiyor.

Beyazıt, biri babadan kalma 3 klasik aracına gözü gibi bakıyor. Beyazıt, sahip olduğu antika araçların piyasada yok denecek kadar az olduğunu belirtti.

Beyazıt, araçlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Araçlarımdan biri, Böcek de denilen Anadol bir araç. 1975 model olup Türkiye'de sadece 202 tane üretildi. Trafikte ise 13 tane kaldı, bunların biri de bende. Bu aracı 1980 yılında satın almıştık. O günden beri kullanıyoruz. Görünüşü itibarıyla ilginç bir otomobil. O nedenle en çok ilgiyi bu aracımız görüyor. Elimdeki araçlardan diğeri, 1959 model Amerikan yapımı Willys marka. Bu aracımızı aldığımızda çok ciddi hasarları vardı, güzel bir bakım yaparak iş görür hale getirdik. Bir de 1963 model kasalı Jeep var. Bu araç 1965 yılından beri bizde. Aynı zamanda baba yadigarı. Bu aracımız yük çekmede bizlere çok yardımcı olmuştur. Halen de olmakta. Bu araçlarımızın hepsini kapalı ortamda bekletiyorum. Bu nedenle çok az arıza yapıyorlar.''

Antika Araçları Çocuklarına Bırakmak İstiyor

Klasik ve az görünen araçların taliplilerinin de doğal olarak çok olduğunu anlatan Beyazıt, ''Yurt içi ve yurt dışından birçok antika meraklısı bana ulaşarak araçlarımı satmamı istiyor, hatta değerinden fazla para veren de oluyor ancak ben kabul etmiyorum'' dedi.

Kendisinde klasik araç olduğunu duyan birçok kişinin köye kadar gelerek araçları satın almak istediğini vurgulayan Beyazıt, ''Bu tekliflerin hepsini reddediyorum. Hatta ilerleyen dönemlerde bulabilirsem yeni antika araba almak istiyorum. Babam bana bir antika araba bıraktı, ben de çocuklarıma bu antika arabalarımı bırakmak istiyorum, tek hayalim bu'' diye konuştu.