Meclis’te partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Gazze'de yaşanan insanlık dramı vardı.

Ariel Şaron’un oğlu Girad Şaron’un, Jerusalem Post gazetesine yazdığı makalesinde Gazze’ye atom bombası atılmasını önermesine değinen Erdoğan,

“Böyle bir yazıyı yazmak insanlık suçudur. Ne diyor? Aynen Hiroşima gibi, Nagasaki gibi olsun, öyle vuralım diyor. Nerede uluslararası hukuk? Buradan suç duyurusu yapıyorum. Ülkemdeki hukukçuları bu yazı üzerinden müracaat yapmaya çağırıyorum. Bu adam savaş suçlusudur diye ilan ediyorum. İsrail’i şımartanlar, katliamı mazur görenler, yaşanan tüm olumsuzluklara ortak olurlar. Bölge halkı bunu asla unutmaz, bir yere de not eder. Gazzedekiler insan değil mi? Onların hakları yok mu? İsrail'in var olma hakkını savunanlar, insan hakları dernekleri, Filistinlilerin o coğrafyada var olma hakkını ne zaman savunacaklar?” diye sordu.

Erdoğan son olarak, “Şunun iyi anlaşılması lazım. Mızrak artık çuvala sığmıyor. İsrail’in kanlı politikaları, sorumsuz tavırları bırakın savunmayı, telin edilecek hali çoktan aşmıştır. Ortadoğu halklarının baktığımız yerden görünen tablosu budur. Herkes arkasını dönse de biz Filistin’e sırtımızı dönmeyeceğiz, herkes yüzünü çevirse de biz yüzümü çevirmeyeceğiz. Herkes yalnız bıraksa da biz Filistin’i kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Mısır’da bu iradeyi görmekten çok memnun oldum. Filistin’in haklarını savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.