İçişleri Bakanlığı, Gaziantep'teki patlama öncesi istihbarat zaafının olduğuna ve istihbarat bilgilerinin kullanılmadığına ilişkin herhangi bir somut bilgi, belge ve olguya dayanamayan iddia, haber ve değerlendirmelerin gerçekle ilgisi olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden Gaziantep'te meydana gelen patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında yer alan Gaziantep Milletvekili Sayın Şamil Tayyar'ın beyanlarına dayalı haber ve değerlendirmeler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Gaziantep ilimizde yaşanan menfur bombalama olayı öncesi istihbarat zaafının olduğuna ve istihbarat bilgilerinin kullanılmadığına ilişkin, herhangi bir somut bilgi, belge ve olguya dayanamayan bu iddia, haber ve değerlendirmelerin gerçekle ilgisi yoktur.

Güvenlik personelimizin çalışma azmi ve motivasyonunu bozma amacını da içerebilecek nitelikteki bu tür açıklama, haber ve yorumlar güvenlik güçlerimizin çalışma azim ve gayretini olumsuz etkileyemeyecektir.''

Açıklamada, tüm güvenlik personelinin, ülke güvenliği ve milletin huzuru için özverili çalışmalarını kararlılıkla devam ettireceği belirtildi.