2004 yılında teskeresine 90 gün kala karakol bahçesinde metal bir cisimin ne olduğuna anlam veremeyen İsmail Ertop, cismi eline alıp koğuştaki arkaşlarına gösterdiği esnada ısıya duyarlı olan bomba büyük bir gürültüyle patladı. Koğuşun altı üstüne geldi, içerideki askerler yaralandı. En büyük zararı İsmail ile yakın arkadaşı Serdar Çakır gördü.

İsmail'in iki eli bileğinden koparken, Serdar Çakır'ın iki gözü kör oldu. İki asker de çürüğe ayrılıp tezkereleri verilirken, uzun süren tedavi gördüler. İsmail Ertop memleketi olan Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne döndü. Büyük aşk yaşadığı Leyla ile kaçarak evlenerek Yasin adında bir çocukları dünyaya geldi.

Kollarını istediği gibi kullanamadığı için iş konusunda da sıkıntılar yaşadı. Mehmetçik Vakfının sahip çıktığı Ertop'a 930 lira maaş bağlandı. Eşi ve Çocuğu ile 150 lira kira ödedikleri evlerinde mutlu yaşıyorken, aldıkları haber tüm dünyalarını başlarına yıktı.

ASKER ARKADAŞININ AÇTIĞI DAVA DÜNYASINI KARARTTI

Kazada gözlerini kaybeden Serdar Çakır, İçişleri Bakanlığı'na kendisini koruyamadığı için açtığı tazminat davasını kazandı. Devlet 100 bin lira ödemeye mahkûm edildi.

Ancak Hazine tazminatı Ertop'tan istedi. Mahkeme tazminatta yüzde 75 hakkaniyet indirimi uyguladı. Ertop'tan istenen tazminatın miktarı 24 bin liraya düşüp, yasal faizleriyle 35 bin liraya yükseldi.

Dava İsmail Ertop'un avukatı tarafından Yargıtay'a taşındı ve henüz bu aşama devam ederken, Hazine avukatı icra takibi başlatınca Ertop ailesi şok oldu. Şimdi Yargıtaydan gelecek cevap beklenirken Hazine avukatının açtığı icra takibi Ertop ailesini kara kara düşündürüyor.