Güven Timleri, 15 Temmuz 2010'da devriye gezerken merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'ndeki köprünün altında belden yukarısı çıplak Sadık Ayselbuz'un (51) kollarının arasında yatan 3 erkek çocuğunu görünce yanlarına gitti. Çocuklar kaçarken, Ayselbuz ise çocukların kendisine yemek getirdiğini söyledi. Polisler kaçan yaşları 12 ile 13 arasındaki H.A. ile ikizi S.A. ve arkadaşları İ.Ç.'yi yakaladıklarında her 3 çocuk da Ayselbuz'un kendilerine döner ısmarladıktan sonra tecavüz ettiğini ileri sürdü. Doktor raporunda çocukların cinsel istismara uğradıklarının belirlenmesi üzerine tutuklanan Ayselbuz hakkında H.A. ve ikizi S.A.’ya cinsel istismardan Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, İ.Ç.’ye cinsel istismardan ise Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki ayrı dava açıldı.

Sanık Sadık Ayselbuz, ikiz iki erkek kardeşe ‘cinsel istismar’ suçundan karar duruşmasına çıktı. Polisteki ifadesinde, "Alkolün etkisiyle çocukları öpmüş olabilirim. İstismarda bulunduysam hatırlamıyorum" diyen Ayselbuz, mahkemedeki son savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek, “Çocukları bakkala ekmek almak için gönderdim. Geri gelmediler. Hava sıcak olduğu için elbiselerimin üstünü çıkarmıştım” diyerek beraatını istedi.

Daha önceki duruşmalarda dinlenen çocuklardan H.A., sanığın kendisi ve kardeşiyle arkadaşları İ.Ç.'yi döner ısmarlayarak kandırıp tecavüz ettiğini söyledi. H.A., "Kağıt toplarken Sadık ile tanıştık. Bize ‘Aç mısınız?' dedi. O gün çok açtık. Bize döner getirdi. Önce iyi bir insan olduğunu sandık. Daha sonra bana zorla tecavüz etti. Daha sonra kardeşime yaptı" dedi.

S.A. da, "Kardeşime iki kez tecavüz ederken gördüm. Kardeşimi dudağından ve göğüslerinden de öptü" diye konuştu.

Duruşmaya gelen 45 yaşındaki baba İ.A. ise, sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ayselbuz’u S.A.'ya yönelik 'cinsel istismar' suçundan 15 yıl, 'hürriyetinden yoksun kılma’dan da 7 yıl 6 ay, H.A.'ya yönelik 'cinsel istismar' suçundan suçu birden fazla kez işlediği için 17 yıl 6 ay, 'hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 9 yıl 6 ayhapse mahkum etti. İkiz kardeşlere ‘cinsel istismar ve hürriyetlerinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 49 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen Ayselbuz’un yaşı küçük İ.Ç.’ye karşı ‘cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma’ davası ise Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Bu davada da Ayselbuz hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.