Önceki gece Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Göl Tesisleri yakınındaki kaçak balıkçıların attığı ağlara takılmış vaziyette olan bir kedi olduğu ihbarı yapıldı.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Av Koruma ekipleri olay yerine gitti. Ancak, kedinin evcil kedi olmadığı ve yaban kedisi olduğu anlaşıldı. Yabani hayvanın saldırgan davranışlarıyla karşılaşan görevliler kediyi ağlardan kurtaramadı.

Bunun üzerine kedi ağlarla birlikte veteriner kliniğine götürüldü. Uyuşturucu iğne ile bir süre uyutulan yaban kedisi ağlardan kurtarıldı. Kedi, daha sonra görevler tarafından kendisine uygun yaşam alanı olan Sapanca Soğucak Yaylası ormanlık mevkiinde doğaya bırakıldı. İnsanlardan çok uzak durmasıyla bilinen yaban kedisinin ilk kez bu kadar yakından fotoğraflandığı belirtildi.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Osman Demirel, yaban kedisinin Türkiye'de neslinin tükenmekte olduğunu belirtti. Demirel, "Zannediyorum ormanda yiyecek bulamaması ve başka bir sebeple insanların yaşadığı bölgeye inerek balıkçı ağlarına katıldı. İlk kez bu kadar yakından görüntülenebildi." dedi.