Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar, camilere ve mescitlere akın etti. Ramazan-ı Şerif'in ilk teravih namazında camiler tıklım tıklım dolunca, bazı vatandaşlar cami bahçelerinde namaz kıldı. Namaz öncesinde din görevlileri, Ramazan ayının önemi hakkında vaaz verdi. Teravih namazını kılan cami cemaati, namaz çıkışı birbirlerinin Ramazan ayını tebrik etti.


EDİRNE

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Edirne’deki Selimiye Camii'nde ilk teravih namazı kılındı.

Mimar Sinan’ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camii, bu Ramazan da teravih namazı kılmak isteyen Müslümanların en fazla tercih ettiği mekanlardan biri oldu. Teravih namazı boyunca polis ekipleri de, cami çevresinde güvenlik önlemi aldı.


BURSA


Büyük bir heyecanla camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan ayının ilk teravih namazını eda etti. Osmanlı ordularının savaşa gitmeden önce birlikte namaz kıldığı 600 yıllık tarihi Namazgahta yıldızların ve söğüt ağaçlarının altında doğal serinlikte namaz kılmak isteyen Bursalılar, Ulu Camii'ye akın etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl çevre düzenlemesi ile etrafını genişlettiği merkez Yıldırım ilçesindeki tarihi Namazgah mescidi, ilk günden dolup taştı. Mihrap ve minberi mermerden olan ve üstü açık tarihi mekanı dolduran kalabalık, huşu içinde namaz kaldı.

Tarihi camide ilk teravih namazına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Namazgah’ın Bursa tarihinde önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Orduların sefere gitmeden önce namaz kılıp dua ettikleri açık hava mescidi olduğunu ifade eden Altepe, "Burasının restorasyonunu hızlı bir şekilde Ramazan ayına yetiştirdik. Namazın kılındığı bölümler tamamlandı. Şuanda yenilenmiş haliyle hizmet veriyor. Diğer kentlerde olmayan Bursa’ya has bir eser. Bizim kültürümüzün renklerinden biri. Bizler de kentimizin tüm bu özelliklerinin ortaya çıkartılması için gayret gösteriyoruz” dedi.

Namazgah Mahallesi Muhtarı Nedim Serbestol ise, namazgalık denilen yerin 700 sene önce dedelerimiz tarafından sefer öncesi namaz kılınan bir yer olduğunu belirterek, “Yıllardır mezbelelik bir haldeydi. Ramazan’ın da yaz aylarına gelmesiyle birlikte bunu faaliyete geçirmek istedik. Sağ olsun Recep Altepe başkanımız bu işe el attı. Gerçekten çok güzel oldu. Cemaatimizin de çok hoşuna gitti.” diye konuştu.