Veliler, çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini Bakanlığın internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi'nden öğrenebilecek.

Ders sıralarıyla buluşmak için gün sayan miniklere haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi.

İnternet Sitesinden Açıklandı
Bakanlık 2012 İlkokul E-Kayıt sonuçlarını internet sitesinden açıkladı.

2012-2013 eğitim öğretim yılı için Türkiye genelindeki tüm resmi ilkokulların birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocukların ulusal adres veri tabanındaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak yapıldı.

Mecburi ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arası çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuk ikametlerine en yakın ilkokula yerleştirildi.

TC Kimlik Numaralarıyla Öğenebilecekler
Veliler Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecek.

İlkokul 1. sınıf öğrencileri bu sonuçlara göre başka hiçbir işlem yapmaksızın 10 Eylül Pazartesi günü okullardaki yerini alacak.

Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile şehit ve muharip gazi çocuklarının istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde nakilleri, eğitim öğretim yılı başında istedikleri okullara yapılabilecek.