İstanbul Arnavutköy'de yaşayan lise öğrencisi Furkan C.(17) çektiği çakmak gazının kurbanı oldu. Çakmak gazının etkisiyle kendisinden geçen liseli, kuzenlerinin gözü önünde teras kattan düşüp, hayatını kaybetti.

Arnavutköy'de yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: Lise öğrencisi Furkan C.(17), teyzesine misafirliğe gitti. İki kuzeni ile birlikte sokağa çıkıp, bir süre oynadı. Üç kuzen akşam saatlerinde ise mahalle bakkalından 1 TL'ye çakmak gazı ile içecek satın aldı. Kuzenler evlerinin teras katına çıktı. Furkan C. iki kuzenin yanında çakmak gazını çekti. Uyarılara rağmen gazı hızlıca çeken Furkan C. hızla terasta koşmaya başladı. Korkulukların yanına geldiğinde ise kendinden geçti ve 5'nci kattan düştü. Küçük çocuk hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak öldüğü bildirildi. Furkan C.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken polis soruşturma başlattı.

Liselinin kuzenleri polis verdikleri ifadelerinde "Ne olduğunu anlamadık, çakmak gazını solumaya başladı, engel olamadık, sonra bir anda koşmaya başladı. Korkulukların yanına geldiğinde kendinden geçti ve düştü" dediler.