İran’la derin görüşmeler
Bayraktar İran’a dışişleri bakanın Trabzon limanını anlattı

Ekonomi Bakanlığındaki toplantı, kısa süre görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi.
Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, aynı kültürel ve dini değerleri paylaştığı İran başta olmak üzere, tüm bölge ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerini en üst düzeye çıkarma kararlılığında olduğu belirtildi.
Türkiye ve İran'ın başta ticari ve ekonomik ilişkiler olmak üzere, her alanda yeni bir yol haritası belirlemeyi amaçladığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:



''İran ile ekonomik ilişkilerimiz, küresel kriz yılı olan 2009 hariç, 2000 yılından bu yana artış gösteriyor. 2000'de 1 milyar dolar olan dış ticaret hacmi, 2010'da 10,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2011'in ilk on bir ayında ise ikili ticaret hacmi 14,9 milyar dolar seviyesine ulaşmış olup, 2011 yılının tamamında 15 milyar doları geçmesi bekleniyor.
Toplantı vesilesiyle Türk ve İranlı yetkililer başta ticaret, ulaştırma, sanayi, gümrükler ve yatırımlar olmak üzere, özel sektör kuruluşları arasında işbirliği, uluslararası alanda işbirliği, ihracat alanında teknik işbirliği, standardizasyon, radyo ve televizyon, enerji, tarım, çevre, çalışma ve sosyal güvenlik konularını ayrıntılı olarak görüşme imkanı bulacak.''
Açıklamada, toplantının sonunda taraflar arasında bir mutabakat zaptı imzalanmasının öngörüldüğü de bildirildi.
Toplantının ardından Bakan Bayraktar, İran Heyeti onuruna bir yemek verdi. Yemekte Bakan Bayraktar İran heyetine de Trabzon Tarhan ulaşımı ile ilgili olarak, Trabzon limanı konusunda da geniş bilgiler verdi…