Merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'ndeki Kocavezir İş Merkezi'nin zemin katı, günlerdir etkili olan yağmur nedeniyle, daha önceki yağışlarda da olduğu gibi su baskınına uğradı. Yol seviyesinin 3- 4 metre altında kaldığı için yükselen yeraltı suyunun tahliyesi çok sayıda motopompla yapılan iş merkezinde, yağmur nedeniyle su seviyesi bir metreyi buldu. Mobilya satan işyerlerinin yer aldığı zemin katı su basınca, büyük maddi hasar oluştu. Bunun üzerine, dün sabah saatlerinde iş merkezi önünde toplanan esnaf, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni basıp olay çıkarttı.

İşyerleri halen su altında kalan esnaf, bugün yine sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm istemek için iş merkezi önünde eylem yaptı. Belediye aleyhine slogan atan esnaf, alkış ve ıslıkla duyarsızlıkla suçladıkları belediye yönetimini protesto etti. Yaklaşık 100 kişilik esnaf grubu adına açıklama yapan Kocavezir İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökçe, dün yaşanan olaylara belediyenin özel güvenlik görevlilerinin neden olduğunu ileri sürdü. Randevu alarak gittikleri belediyede dayak yediklerini anlatan Gökçe, İş merkezinde uzun süredir su baskını sorunu yaşıyoruz. Sorunlarımızı yetkililere iletmek için belediye binasına gittik ama dayak yedik. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Sorunlar çözülene kadar mücadele edeceğiz dedi.

BOTLA İŞYERLERİNİ GEZDİRDİLER

İş merkezini basan su, motopomplarla tahliye edilmeye çalışılırken, esnaf yaklaşık 1 metre yağmur suyuyla dolu iş merkezinin zemin katında bota binerek işyerlerine ulaşabildi.

Gazetecileri de bota bindiren ve su altında kalan işyerlerini gösteren esnaflar, Yüz binlerce liralık zararımız var. Mallarımız hep su altında. Sesimizi duysunlar. Bizim derdimize çare bulsunlar diye konuştu.