Fatih Mimar Sinan İşitme Engeliler İlköğretim Okulu'nda 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetimi ve öğrencileri ile Mimar Sinan İşitme Engeliler İlköğretim Okulu yönetiminin ortak çalışmasıyla işitme engelli öğrenciler için çeşitli gösteriler yapıldı. Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, işitme engelli vatandaşların hastanelerde yaşadıkları sıkıntıları anlatan ‘İşaret Diliyle Engelleri Kaldıralım' adlı oyunu sahneledi. Oyun işitme engelli çocuklar ile aileleri tarafından büyük beğeni kazandı.

Üniversite öğrencileri ayrıca Orhan Gencebay'a ait ‘Hatasız kul olmaz' isimli şarkıyı da işaret diliyle seslendirdi. Mimar Sinan İşitme Engeliler İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri de dans gösterisi sundu. Minik öğrencilerin gösterisini sonundakiler ayakta alkışladı.

‘ENGELLİ ÇOCUKLARIN İŞİTME TESTLERİ ÜCRETSİZ YAPILACAK'

Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Belce, öğrencilerinin hazırladığı tiyatro oyununda işitme engelli vatandaşların işaret dilinin bilinmediği hastanelerde karşılaştığı güçlüklerin yansıtıldığını aktardı. Bilimsel anlamda kaliteli bir eğitim verdiklerini ifade eden Belce, bunun yanında öğrencilerinin çevresine duyarlı ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini amaçladıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Ahmet Belce Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu hatırlatarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önemli olduğunu vurguladı. Belce yakında Fatihte açılacak kliniklerinde işitme engelli çocukların işitme ile ilgili testlerinin ücretsiz yapacakları müjdesini de verdi.

Fatih Mimar Sinan İşitme Engeliler İlköğretim Okulu Müdürü Mücahit Çatal da gerek kendi öğrencileri gerekse diğer engelli vatandaşların sıkıntılarını dile getirmek için Dünya Engelliler Günü'nün önemli olduğunu kaydetti. Çatal, kendilerine destek olan Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi yönetimine ve öğrencilerine teşekkür etti.