Diyanet İşleri başkanı Mehmet Görmez Gazze için okunan hutbede önemli sözler sarf etti. Görmez Ramazanların İslam dünyası için artık bir hüzün ayı olduğunu ve bir an önce sevinçlere çevirilmesi için dua etti. İslam alimlerinin de mesajını ileten Görmez, "Anadolu insanın yüzyıllardır mazlumun umudu olduğunu söylediler" dedi.

İşte Gazze hutbesi:

Ramazan bizi özgürleşirmeye gelir. Makam, şehvet ve para tutkusundan kurtarmaya gelir. Ramazanlara hep mahsun giriyoruz. İslam dünyasından kan ve gözyaşı akıyor. sahur ve iftarlarımız hüzünlü.

Biz sahura oturduğumuz zaman Gazzeli kardeşlerimizin başına bombalar yağıyordu.

İslam dünyasına baktığımızda neler yaşanıyor? Kardeş kardeşi öldürüyor.

Bütün bunların sebeplerini İslam dininde arayamaz. Hiçkimse Hz. Osman'ın öldürülmesiyle başlayan fitneyle aramasın. Herkes bunu kendi nefislerinde arasın.

Asıl büyük mesajım sizlere.

Bugün aramızda dünyanın her yerinden alimler var. Onlar sizlere mesajı var "Bu millet bizim onurumuz. Siz dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun umudu oldunuz. Siz umudunuzu yitirmeyin ve mazlumların umudu olmaya devam edin." Bugün islam dünyasına inen bombaları Rabbim bertaraf etsin.

Kadir gecesi kadrimizi yeniden yüceltsin. Bayramın sevincine hasret kalmış çocuklar, kadınlar bayram sevincine kavuşsun.