Tel Aviv'de Türk gazetecilerle bir araya gelen Netanyahu, iki ülke arasındaki ilişkilerin eski haline gelmesi için formül arayışında olduklarını ifade etti.

"İlişkilerimizi yeniden onarmak istiyoruz" diyen Netanyahu, "Türkiye ve İsrail, istikrarsız bir bölgede istikrarlı olan 2 önemli ülkedir. Türklerin ve Yahudilerin uzun bir tarihe dayanan ilişkileri vardır. Türkiye ve İsrail normal ilişkilere dönmek için yol arıyorlar. Bu her iki ülke ve aynı zamanda bölge için çok önemli." şeklinde konuştu.

Netanyahu, ilişkilerin düzelmesinin özellikle bölgedeki durum göz önüne alındığında daha da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Benyamin Netanyahu'nun ifadeleri, ülkesinin ilişkileri düzeltmek için sihirli formül arayışında olduğu yorumlarını beraberinde getirirken, ilişkileri onarmak istediğini söyleyen İsrail, henüz Türkiye'nin hassasiyetlerine cevap veren bir yaklaşım da sergilemiyor.

Mavi Marmara'da öldürülen 9 Türk için özür dilemeye yanaşmayan İsrail hükümeti, Gazze ambargosunu sürdürmeye kararlı görünüyor.